Decizie de ultimă oră în cazul Caracal. Ce se întâmplă cu Gheorghe Dincă

Badea Violeta 22.10.2022, 21:51
Decizie de ultimă oră în cazul Caracal. Ce se întâmplă cu Gheorghe Dincă

Pe data de 23 septembrie, Gheorghe Dincă și-a aflat sentința. Magistrații au decis ca acesta să petrecă nu mai puțin de 30 de ani în închisoare. Pentru cel poreclit „Monstrul din Caracal”, aceștia sunt egali cu pedeapsa pe viață. Acum, însă, călăul Alexandrei Măceșanu și al Luizei Melencu a primit o nouă veste. Iată despre ce este vorba!

Gheorghe Dincă, mutat de conducerea Penitenciarul Craiova

În urmă cu o lună de zile, Gheorghe Dincă și-a primit sentința. Aceasta este de 30 de ani, ceea ce înseamnă că „Monstrul din Caracal” își va petrece tot restul vieții după gratii. Chiar și așa, familiile celor două victime sunt nemulțumite de ceea ce s-a întâmplat la proces.

„Procesul ăsta este o bătaie de joc. Adevărul e departe de a fi aflat. Interesul statului pare a fi acela de a ne ține departe de descoperirea acestuia. Data certificatului constatator de deces al Alexandrei Măceșanu poartă data de de 26 iulie 2019.

Or, în aceeași zi, organele de anchetă ale statului se aflau în curtea lui Gheorghe Dincă, încercând să afle cât mai multe lucruri despre posibile fapte ce i s-ar fi putut imputa lui Gheorghe Dincă.”, declara, la începutul acestei luni, Aurel Moldovan, avocatul familiei Alexandrei Măceșanu.

Citește și Răsturnare de situație după ce Gheorghe Dincă a mărturisit că Luiza trăiește. Dezvăluirile făcute de mama tinerei: “I s-a promis ceva”!

Gheorghe Dinca
Gheorghe Dinca

Criminalul din Caracal a fost transferat pe Secția pentru protejați

Până să-și primească sentința, Gheorghe Dincă s-a plâns de nenumărate ori că a fost acuzat de crimă pe nedrept. Mai mult, acesta a spus că declarațiile pe care le-a dat în fața anchetatorilor ar fi fost date forțat.

De asemenea, s-a plâns de faptul că ceilalți deținuți îl amenință cu moartea. Acum, reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor recunosc că au existat astfel de fapte la adresa monstrului din Caracal.

Tot acum, Gheorghe Dincă a fost mutat pe Secția pentru protejați, acolo unde sunt închiși violatorii, pedofilii, dar și foștii politicieni. Astfel, ei sunt protejați de ceilalți deținuți care ar putea să le facă rău.

Prin intermediul unui interviu oferit din închisoare, călăul celor două minore își provoca colegii de după gratii, ceea ce, precizează reprezentanții ANP, ar fi dus și la amenințările cu moartea la adresa acestuia. Tocmai din acest motiv, aceștia ar fi decis că este mai bine să îl transfere pe Gheorghe Dincă.

Citește și Declarația care răstoarnă cazul Caracal. Gheorghe Dincă a mărturisit: „Luiza dumneavoastră trăiește”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...