Decizie de ultimă oră despre pensiile speciale! Vestea care vizează mii de români. În ce condiții riscă să piardă acești bani

A fost anunțată o decizie de ultimă oră despre pensiile speciale. Mii de români ar putea pierde această subvenție de la stat, dacă nu vor îndeplini condițiile necesae. Este o veste ce vizează multe categorii de angajați din prezent.

Decizie de ultimă oră despre pensiile speciale! Vestea care vizează mii de români

Decizie anunțată marți despre pensiile speciale a fost luată în mod unanim de către Camera Deputaților. Proiectul de lege este unul care prevede ce categorii de români pot pierde pensia specială. Este vorba despre militari, polițiști, judecători ai Curții Contituționale, membrii Corpului diplomatic sau membrii Curţii de Conturi. Aceste categorii nu mai pot beneficia de pensia de serviciu dacă au fost condamnați definitiv pentru fapte de corupție. Aici au fost incluse infracțiuni precum darea și luarea de mită sau traficul de influență.

Decizie de ultimă oră despre pensiile speciale! Vestea care vizează mii de români. În ce condiții riscă să piardă acești bani

Militarii, polițiștii și judecătorii CCR condamnați pentru fapte de corupție pot pierde pensia specială

Propunerea legislativă adoptată în această marți, pe 30 iunie, va merge la președintele României pentru a fi promulgată. În această perioadă, însă, poate fi atacată de către CCR. Ar putea pierde pensia specială și funcţionarii parlamentari, membrii Corpului diplomatic şi consular al României, dar şi personalul încadrat pe funcţii de execuţie specifice. Alături de judecătorii Curţii Constituţionale, personalul aeronautic civil navigant profesionist, membrii Curţii de Conturi, persoanele care au îndeplinit funcţia de consilier de conturi care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea uneia dintre cele trei infracțiuni din Codul penal. Totul în cazul în care fapta de corupție “a fost săvârşită în calitatea pentru care persoana beneficiază/ar putea beneficia de pensie de serviciu”.

În ce condiții riscă să piardă acești bani

“Nu beneficiază de pensia de serviciu personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, personalul de specialitate criminalistică şi personalul care ocupă funcţii auxiliare de specialitate criminalistică, precum şi tehnicienii criminalişti din cadrul parchetelor, care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea unei infracţiuni de corupţie dintre cele prevăzute la art. 289-291 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, dacă infracţiunea a fost săvârşită în calitatea pentru care persoana beneficiază/ar putea beneficia de pensie de serviciu”, se arată în actul legislativ adoptat marți despre pensia specială, potrivit Agerpres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI