Decizie de ultimă oră a lui Orban, după bilanțul negru din România. Ce i-a cerut premierul de urgență ministrului Sănătății

Iancu Andreea 09.07.2020, 20:45
Decizie de ultimă oră a lui Orban, după bilanțul negru din România. Ce i-a cerut premierul de urgență ministrului Sănătății

Record de cazuri noi pentru România privind infectarea cu noul coronavirus. Iar în contextul depistării a 614 cazuri noi de COVID-19 în numai 24 de ore, premierul a decis să facă apel la populație, dar și la ministrul Sănătății.

Ludovic Orban, mesaj către miniștrii

În ședința de Guvern de joi, 9 iulie, premierul a tras un semnal de alarmă pentru miniștrii. Aceștia din urmă sunt solicitați să își mobilizeze instituțiile pentru a putea face controale pe teren. Astfel, speră Ludovic Orban, să se poată asigura normele de protecție sanitară împotriva COVID-19.

Creșterea numărului de cazuri trebuie să ne pună în gardă. Vă solicit fiecărui ministru să sunați mobilizare generală în ministerele pe care le conduceți. Mesajul pe care îl transmit este foarte simplu. Marea majoritate a cetățenilor sunt corecți, se protejează, respectă regulile de protecție sanitară. Din păcate, avem o sumă de agenți economici, de instituții și de cetățeni care poate și datorită unei campanii de agresivitate fără precedent, de negare a virusului și de nesocotire a pericolului, au ajuns în situația de a ignora regulile pe care le-am stabilit, spunea premierul în ședința de Guvern.

Totodată, Șeful Executivului a solicitat o întrevedere cu Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Acesta urmează să discute planul pentru perioada următoare.

Vreau să convocați colegiul Ministerului și ar trebui organizată și o videoconferință cu directorii DSP-urilor pentru a pune la punct mai în detaliu planul de intervenție. Între timp, pregătiți toate măsurile necesare pentru a face față oricărei situații, a spus Orban.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru Foto - Inquam
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Foto – Inquam

Sancțiuni aspre pentru cei care nu respectă regulile

De asemenea, Ludovic Orban îndeamnă la amenzi și sancțiuni legale pentru toți cei care nu respectă măsurile impuse de autorități.

Fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea și care încalcă regulile de protecție sanitară. Toate instituțiile cu atribuții de control trebuie să fie mobilizate în teren și să controleze la sânge peste tot unde trebuie respectate reguli și să dicteze toate sancțiunile legale împotriva celor care încalcă regulile.

Cine nu respectă regulile de protecție sanitară, acțiune disciplinară sau chiar amendă. Dacă e necesar, puteți apela la poliție. Domnul ministrul Vela vă poate sta la dispoziție pentru că în primul rând noi trebuie să respectăm regulile.

Premierul a mărturisit că preferă să izoleze virusul decât să se ajungă ca România să fie izolată de restul statelor europene.

Prefer să izolăm virusul decât să ajungem în situația să izolăm pe români sau Doamne ferește, să fim izolați de alte țări din UE, ca urmare a creșterii numărului de cazuri, conform digi24.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...