Decizie de ultim moment luată de Guvernul Orban cu privire la voucherele de vacanță! Ce trebuie să știe românii

Redacția IMPACT 14.11.2019, 16:53
Decizie de ultim moment luată de Guvernul Orban cu privire la voucherele de vacanță! Ce trebuie să știe românii

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu a anunțat astăzi care va fi soarta tichetelor de vacanță pe care le primesc românii care lucrează în instituțiile de stat. Ce se întâmplă cu aceste beneficii?

 

Vor mai primi românii vouchere de vacanță în 2020

Guvernul nu are intenția de a anula sub nicio formă vouchere de vacanță pe care le primesc angajații din organismele publice. Acestea vor fi acordate în continuare, după cum a declarat astăzi ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la deschiderea Târgului de Turism al României.

Oficialul a confirmat și faptul că decizia Guvernului Orban de a opri aceste beneficii pentru angajați este un fake news.

„Nu avem nicio intenţie să oprim voucherele de vacanţă, a fost un fake news că cineva ar vrea să oprească voucherele, am spus-o şi în comisiile parlamentare. Nu, voucherele de vacanţă vor continua, ele au fost un vector de marketing turistic foarte important pentru promovarea turismului intern. Ne dorim ca şi în timpul de extra-sezon, turiştii români să circule”, a precizat Virgil Popescu.

 Acesta a indicat că va analiza şi posibilitatea emiterii acestor tipuri de vouchere de vacanță pentru lunile din afara sezoanelor turistice.

„O să examinez foarte bine proiectul de ordonanţă, pentru că ne dorim ca şi în timpul de extrasezon turiştii români să circule”, a explicat în continuare ministrul.

Recent, la nivelul guvernului s-a discutat și despre introducerea de vouchere de vacanță și în sectorul privat. Angajații din sistemul privat ar putea să primească și ei vouchere de vacanță de la stat, iar contravaloarea lor ar urma să fie dedusă din impozitul pe venitul microîntreprinderilor, respectiv impozitul pe profit.

Deciziile oficiale ale Guvernului cu privire la vouchere de vacanță. Foto: umfcd.ro
Deciziile oficiale ale Guvernului cu privire la vouchere de vacanță. Foto: umfcd.ro

 

Ministrul Economiei a mai fost întrebat de jurnaliști, în cadrul aceluiași eveniment, ce părere are despre turismul de la nivel local. El a transmis că în prezent, cele mai mari probleme cu care se confruntă turismul din România sunt cele legate de infrastructură, dar și cele ce țin de o mai bună promovare internă și externă a acestui sector.

“România are o infrastructură care descurajează turismul. Aceasta este părerea mea ca şi consumator de turism, principala problemă a României turistice este infrastructura. Dacă vrei să te duci să vezi nordul Moldovei, de aici din Bucureşti până la Suceava, până la Putna, cred că faci 5-6 ore, pe drumuri care sunt greu de circulat. Eu cred că asta e principala problemă, pentru că nu toţi pot să zboare cu avionul, să se ducă direct la destinaţie şi să facă city-break-uri”, a transmis Virgil Popescu.

 

Urmăriți Impact.ro și pe