UPDATE Decizie de ultim moment a DIICOT în cazul Caracal: de ce sunt recoltate probe de la mama Luizei Melencu

Alexandru Ioanid 24.09.2019, 13:18
UPDATE Decizie de ultim moment a DIICOT în cazul Caracal: de ce sunt recoltate probe de la mama Luizei Melencu

Procurorii DIICOT, cei care conduc ancheta în cazul crimelor de la Caracal, au decis să recolteze probe biologice de la mama Luizei Melencu. Femeia a refuzat acest lucru, iar acum anchetatorii au decis să se adreseze instanței.

ACTUALIZARE: Mama Luizei Melencu a avut o primă reacție după cererea procurorilor DIICOT. Ea acuză anchetatorii că ar vrea să închidă cazul și insistă că i s-au mai recoltat probe biologice și nu s-a întâmplat nimic, potrivit Mediafax.

„Mi s-au mai luat o dată probe, în urmă cu o lună şi jumătate. Eu ştiu că aceste probe biologice se pun undeva şi se păstrează. Ce au făcut cu probele date de mine până acum? De ce vor noi probe, încearcă să închidă cazul?. Au stat mai bine de o oră la poartă, timp în care au încercat să mă ia pe sus, să dau aceste probe biologice. Le-am spus clar că refuz. Au încercat să pună martori care să semneze că au văzut maşina poliţiei la poartă şi că eu nu vreau să dau aceste probe. Le-am spus respectivilor ? Oamenii respectivi sunt şi vecini cu noi şi nu au vrut să se pună martori. Până la urmă au încheiat un proces-verbal în care au menţionat şi chiar i-am rugat să scrie că nu vreau să dau aceste probe şi nu am semnat nici acel proces-verbal. Poliţiştii au plecat la 19.30 şi au revenit la poartă la 20.30, cu o înştiinţare să mă prezint azi la postul de poliţie din Caracal, la ora 11.00. Bineînțeles că nu m-am prezentat şi au emis mandat de la Tribunal. Refuz să dau din nou aceste probe, chiar dacă s-a emis acest mandat. Aştept să mă ia, să vadă toată ţara. Nu le dau nici probe şi nici semnătură că nu vreau să se ajungă să închidă cazul fără să scoată adevărul la lumină”
Monica Melencu, mama Luizei


Procurorii DIICOT susțin că vor să facă încă un pas în ancheta de la Caraca și au cerut judecătorilor să aprobe recoltarea de probe biologice de la mama Luizei Melencu. Adolescenta e dată dispărută din luna aprilie și nu se mai știe nimic de ea.

Gheorghe Dincă este principalul suspect în cazul crimelor de la Caracal și bărbatul a recunoscut că le-a ucis pe cele două adolescente. Numai că probele din teren nu probează în totalitate cele spuse.

Așa că procurorii au decis să recolteze probe biologice de la mama Luizei Melencu, în speranța că acestea pot fi confruntate cu cele găsite în curtea lui Dincă și în pădurea de lângă Caracal.

DIICOT vrea probe de la mama Luizei Melencu

Reconstituire Caracal Luiza Melencu

Procurorii insistă că recoltarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei și bunei desfășurări a urmăririi penale.

Nu e clar, însă, de ce ar fi nevoie de aceste probe, mai ales că mama Luizei Melencu a refuzat inițial acest lucru. Ea continuă să spere că adolescenta trăiește, teorie care este intens susținută de unchiul Alexandrei Măceșanu, cealaltă adolescentă dispărută și probabil ucisă.

 

Acum, cel mai probabil DIICOT vrea să confrunte probele biologice de la mama Luizei Melencu cu cele descoperite în pădurea de lângă Caracal. Acolo s-au găsit oase calcinate care aparțin unei tinere de sex feminin.

Numai că nu s-a putut stabili dacă acel ADN aparține Luizei Melencu.

”La data de 23.09.2019, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, în baza ordonanței de delegare emisă de către procurorii DIICOT – STRUCTURA CENTRALĂ, s-au prezentat la domiciliul părții civile MELENCU MONICA GEORGETA în scopul prelevării de probe biologice, necesare aflării adevărului în cauză și efectuării unei noi expertize judiciare genetice. S-a solicitat consimțământul părții civile MELENCU MONICA GEORGETA, care, după consultarea cu apărătorul ales, a refuzat prelevarea de probe. În aceste condiții, în baza art.190 al.2 și 4 C.p.p., s-a solicitat și s-a obținut de la Tribunalul București autorizarea judecătorului în vederea prelevării de probe biologice de la partea civilă MELENCU MONICA GEORGETA, mama victimei majore. Precizăm că administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei și bunei desfășurări a urmăririi penale”
Comunicat DIICOT

Urmăriți Impact.ro și pe