Decizie bizară luată de UEFA. Forul dă în judecată o pizzerie. Motivul incredibil

Andrei Cezar 02.02.2022, 14:57
Decizie bizară luată de UEFA. Forul dă în judecată o pizzerie. Motivul incredibil

Decizie bizară luată de UEFA. O mică pizzerie din Germania a fost notificată de către reprezentanții forului că instituția îi va acționa în judecată pe proprietarii acesteia din cauza numelui unui produs. Patronii localului nu au întârziat să ofere un răspuns. Reacția amuzantă a acestora a făcut înconjurul internetului.

UEFA dă în judecată o mică pizzerie din Germania. Motivul incredibil

Forul european a decis să le aplice o corecție proprietarilor localului Pizza Wolke, situată în orașul Giessen, lângă Frankfurt, pentru că unul dintre produsele pe care le comercializează se numește „Pizza Champignons League”.

Asocierea de cuvinte vine de la faptul că proprietarii folosesc la acest sortiment de pizza ciuperci champignion, un soi folosit foarte des în celebrul preparat de origine italiană. Doar că oficialii de la Nyon nu au fost de acord cu această denumire pentru că, spun ei, încalcă dreptul privind marca înregistrată „Champions League”.

UEFA nu se abate de la nicio regulă când vine vorba de protejarea celei mai profitabile mărci ale sale, având în vedere că Liga Campionilor este competiția intercluburi cea mai importantă din Europa.

Reprezentanții forului au adresat o scrisoare deschisă proprietarilor restaurantului care a fost publicată și pe Instagram.

Dorim să vă informăm că în această chestiune reprezentăm UEFA. Autorizarea corespunzătoare este asigurată cu fermitate de un avocat.”, se arată în scrisoarea deschisă formulată de UEFA.

Departamentul juridic al UEFA şi-a confirmat planurile de a lua măsuri împotriva Pizza Wolke, într-un răspuns pentru agenţia germană de ştiri SID, scrie telekomsport.ro.

„Nu ne vom opri până când nu vom fi în fiecare stomac şi copţi în fiecare cuptor”

Replica proprietarilor pizzeriei nu a întârziat să apară. Aceștia au comentat decizia UEFA într-un mod comic, spre deliciul clienților săi.

Pizza Wolke vs. UEFA€ Trăiască pizza CHAMPI(G)NONS LEAGUE! Mă simt onorat! Ca un copil de fotbal! O înştiinţare UEFA? Serios? Îmi arată doar mie şi găştii mele că suntem pe drumul cel bun! Eu şi gaşca mea am dat o cale şi nu ne vom opri până când nu vom fi în fiecare stomac şi copţi în fiecare cuptor la un moment dat! Un om! O pizza! Să vedem cât de departe ajunge UEFA! CUMPĂRĂ CEA MAI TARE PIZZA DIN LUME, cu ciuperci!”, au scris patronii de la Pizza Wolke pe rețelele de socializare.

Pe lângă micul local din Giessen, Pizza Wolke comercializează și pizza congelată în aproximativ 2.000 de supermarketuri din Germania. Iar popularitatea produselor este la cote ridicate. Au reușit să vândă aproximativ 300.000 de porții din decembrie 2020.

Succesul incontestabil i-a determinat pe patroni să deschidă o nouă fabrică pentru a putea face față cererii. Astfel, de la 2.500 de pizza pe zi cât făceau inițial, producția va crește la 7.000 de porții pe zi.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe