Decizia radicală luată de familia Alexandrei Măceșanu, după demisia lui Felix Bănilă de la șefia DIICOT. Schimbări majore în ancheta Caracal

bogdan 03.10.2019, 11:50
Decizia radicală luată de familia Alexandrei Măceșanu, după demisia lui Felix Bănilă de la șefia DIICOT. Schimbări majore în ancheta Caracal

Dispariția Alexandrei Măceșanu a scos la iveală foarte multe nereguli existente în sistemul din România și a atras numeroase demiteri. Felix Bănilă s-a regăsit printre cei vizați, căruia președintele Klaus Iohannis i-a cerut să plece de la șefia DIICOT, nemulțumit de felul în care au decurs lucrurile în rezolvarea anchetei Caracal. Chiar dacă Bănilă și-a dat demisia, familia Alexandrei Măceșanu a luat o decizie majoră în ceea ce privește dispariția fetei lor.

Decizia radicală luată de familia Alexandrei Măceșanu, după demisia lui Felix Bănilă de la șefia DIICOT

Familia Alexandrei Măceșanu a luat o decizie importantă, după demisia lui Felix Bănilă de la șefia DIICOT. Unchiul tinerei dispărute a anunțat, pe facebook, intențiile lui și ale părinților Alexandrei.

Aceștia sunt hotărâți să afle adevărul în ceea ce o privește pe Alexandru, motiv pentru care Cumpănașu anunță că a angajat o echipă care se va ocupa de cercetările privind dispariția fetei.

Au trecut mai bine de trei luni de la dispariția Alexandrei Măceșanu. Familia o caută disperată
Au trecut mai bine de trei luni de la dispariția Alexandrei Măceșanu

“După cum vă spuneam, demisia domnului Bănilă nu va schimba cu ABSOLUT nimic cursul anchetei. Ba din contră, sistemul își dorește îngroparea fetelor și a cazului Caracal, pentru că îi deranjează toate dezvăluirile noastre despre MAFIA cu care sunt complici.

Pe lângă faptul că ieri și astăzi am primit ENORM de multe date de la echipa mea care se ocupă de investigarea rețelelor de trafic de persoane, vă anunț că am mai făcut un demers VITAL pentru cazul Caracal:

Împreună cu părinții Alexandrei, prin avocatul meu, am solicitat RECUZAREA PROCURORILOR DIICOT care se ocupă, incompetent, de instrumentarea dosarului Caracal! În urma respingerilor solicitărilor de audieri și a zecilor de probe respinse, am ajuns la concluzia că recuzarea acestora este singura soluție pentru a continua ancheta și a nu-i lăsa să o îngroape!”, anunță Alexandru Cumpănașu pe pagina de facebook.

Felix Bănilă și-a dat demisia de la DIICOT, în urma cererii lui Iohannis

Miercuri, 2 octombrie, Felix Bănilă și-a anunțat demisia de la șefia DIICOT. Decizia vine după ce, cu o zi în urmă, președintele Klaus Iohannis i-a cerut acest lucru.

El a accept să își dea demisia, dar a ținut să sublinieze niște aspecte importante. “Deși am convingerea că nu am eșuat în îndeplinirea atribuțiilor conferite de lege în calitate de procuror șef al D.I.I.C.O.T., iar speța ”Caracal” nu depășește nivelul priceperii mele și al aptitudinii soluționării ei de către ai mei colegi;

În urma discuțiilor purtate cu Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu Ministrul Justiției și cu membrii Secției de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, dar și în baza propriului raționament;

Am înțeles să îmi depun demisia de onoare din funcția de procuror șef al Direcției de Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, sens în care am înaintat-o Ministrului Justiției, respectând parcursul legal al actului numirii în această funcție, pentru a aprecia cu privire la oportunitatea transmiterii ei neîntârziate Președintelui României, spre a fi acceptată și a se luat act de aceasta, în vederea emiterii decretului de eliberare din această funcție, dată până la care voi continua să asigur conducerea D.I.I.C.O.T.

Aceasta nu vine pe fondul faptului că nu mi-aș fi făcut datoria și că nu mi-aș fi pus toată priceperea, profesionalismul și buna-credință în exercitarea funcției, pe care cu onoare

Felix Bănilă și-a dat demisia de la DIICOT, în urma cererii lui Iohannis
Felix Bănilă și-a dat demisia de la DIICOT, în urma cererii lui Iohannis

încă o ocup;
Dar consider că la acest moment, demisia mea este absolut necesară pentru a oferi colegilor mei posibilitatea de a-și continua activitatea într-un climat lipsit de presiune (…)

Dacă aș rămâne în funcție, aș risca să antrenez direcția într-un conflict care, pe termen mediu și lung, nu ar putea avea efecte pozitive nici pentru mine și nici pentru D.I.I.C.O.T.”, se arată în comunicatul postat pe site-ul instituției DIICOT.

Urmăriți Impact.ro și pe