Decizia neașteptată luată de regele Charles imediat după funeraliile mamei sale. Noul suveran suferă enorm în urma pierderii reginei Elisabeta

Ana Anitoiu 22.09.2022, 11:05
Decizia neașteptată luată de regele Charles imediat după funeraliile mamei sale. Noul suveran suferă enorm în urma pierderii reginei Elisabeta

Regele Charles al III-lea a luat o decizie neașteptată imediat după funeraliile mamei sale. Noul suveran al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord suferă enorm în urma pierderii Reginei Elisabeta a II-a, care a fost înmormântată luni, după ce a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani.

Ce decizie a luat Regele Charles al III-lea

Deși perioada națională de doliu a luat sfârșit în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, pentru familia regală, doliul continuă pentru încă o săptămână. La scurt timp după funeraliile Reginei Elisabeta a II-a și asumarea rolului de monarh, Regele Charles al III-lea a luat o decizie neașteptată.

Suveranul a plecat, la doar o zi după funeralii, înapoi la Castelul Balmoral din Scoția, acolo unde mama lui s-a stins din viață. Monarhul este însoțit de Camilla, Regina Consort. Cei doi ar putea petrece câteva zile și la proprietatea lor privată, Birkhall, înainte de a pleca în turneul regal.

Decizia neasteptata luata de regele Charles imediat dupa funeraliile mamei sale
Regele Charles al III-lea

Ce gest a făcut Regele Charles al III-lea la funeraliile mamei sale

Regele Charles al III-lea, care s-a pregătit întreaga viață pentru rolul de monarh al Regatului Unit, a părut vizibil emoționat în timpul ceremoniei de la Capela St. George. Suveranul a comandat o coroană specială de flori pentru sicriul mamei sale, compusă din flori culese din grădinile Palatului Buckingham.

În plus, pe această coroană s-a aflat și un bilețel pe care monarhul l-a scris de mână pentru mama sa, Regina Elisabeta a II-a. Mesajul a fost „În memoria iubitei mele mame”.

Un alt gest special pe care l-a făcut Regele Charles al III-lea la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a a fost faptul că i-a permis fiului său cel mic, Prințul Harry, să poarte uniforma militară la un priveghi la care cei opt nepoți ai suveranei au ținut un moment de reculegere în jurul sicriului.

Aceasta a fost prima dată când Prințul Harry a fost văzut în uniformă militară după ce s-a îndepărtat de familia regală, în 2020, stabilindu-se alături de soția sa, Meghan Markle, în Statele Unite ale Americii. Fiul cel mic al Regelui Charles al III-lea și al Prințesei Diana a stat lângă latura inferioară a sicriului, în timp ce fratele lui, William, Prințul de Wales, moștenitorul tronului, a stat lângă latura superioară a acestuia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...