Decizia luată de Viorica Dăncilă, la patru ani de Colectiv. Mesaj important pentru victimele incendiului

Alexandru Ioanid 04.10.2019, 17:56
Decizia luată de Viorica Dăncilă, la patru ani de Colectiv. Mesaj important pentru victimele incendiului

Premierul Viorica Dăncilă și-a adus aminte de tragedia din Colectiv, la aproape patru ani de la incendiul care a schimbat viețile multora. Premierul Viorica Dăncilă anunță pe Facebook că legislația va fi modificată în beneficiul supraviețuitorul.

Premierul Viorica Dăncilă și-a adus aminte de victimele de la Colectiv, la aproape patru ani de la izbucnirea tragicului incendiu. Fix patru ani se împlinesc pe data de 30 octombrie, dar șefa Guvernului a decis să se aplece asupra situației mai devreme.

Viorica Dăncilă a reacționat după o scrisoare trimisă de supraviețuitorii incendiului. Documentul era adresat premierului, dar și ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Reacția șefei Guvernului a venit pe Facebook.

Decizia luată de Viorica Dăncilă, la patru ani de Colectiv

Viorica Dancila discurs plin de gafe gramaticale

Premierul Viorica Dăncilă susține că va modifica legislația, astfel încât victimele de la Colectiv să beneficieze de decontarea tratamentului atât timp cât e nevoie. Șefa Guvernului le promite acestora că supraviețuitorii vor primi, din partea statului, toți banii pe care-i vor cheltui pe tratament.

„Am primit scrisoarea victimelor tragediei de la Colectiv și am căutat în ultimele zile soluții pentru a le putea oferi sprijinul de care au nevoie. Așa cum boala noastră este pe toată viața, avem nevoie ca și tratamentul să fie la fel, spuneau. Și aveau dreptate. Așa că voi susține propunerea lor de modificare a legislației, astfel încât să primească decontarea îngrijirilor atâta timp cât este nevoie. Este o datorie morală a noastră și o măsură justă de sprijin pentru acești tineri greu încercați și familiile lor, care au avut atât de mult de suferit”
Viorica Dăncilă, premierul României

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, promite că victimele de la Colectiv vor avea acces la tratament, atât în ţară cât şi în străinătate, atât timp cât va fi nevoie. Ministrul le promite acestora că nu li se tăia sub nicio formă accesul la tratament.

„Am mai discutat despre actele privind transferul pacientului. Este ordinul de ministru pe care urma să îl promovăm, dar am mai avut nişte discuţii pe această temă. I-am întrebat de ce avem acum această discuţie pentru că, practic, termenul de decontare este 31 decembrie 2020 şi mi-au spus că doresc să se asigure că vor avea acces la tratament atât timp cât au nevoie. Am convenit să facem această propunere de ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii sănătăţii. Luni le vom transmite varianta pe care am găsit-o. Este vorba doar despre modificarea unei fraze, astfel încât să nu mai aibă temeri că vreodată cineva ar putea să le taie accesul la tratament”
Sorina Pintea, ministrul Sănătății

În urma tragicului incendiu din Colectiv, și-au pierdut viața 64 de persoane. O altă persoană s-a sinucis în următorul an, din cauza traumelor.

A fost cel mai grav incendiu din România, care a dus, la acea vreme, la demisia Guvernului Ponta și a primarului Sectorului 4 – Cristian Popescu Piedone.

Deocamdată, nimeni nu a fost tras la răspundere pentru cele întâmplate în seara zilei de 30 octombrie 2015. Și mulți au rămas cu răni care nu pot fi vindecate prin nicio modificare legislativă.

Urmăriți Impact.ro și pe