Decizia luată de Gabriela Firea în București. Ce se întâmplă cu lucrările pe șantierele coordonate de Primăria Capitalei

Stan Filon / 21.03.2020, 14:47
Decizia luată de Gabriela Firea în București. Ce se întâmplă cu lucrările pe șantierele coordonate de Primăria Capitalei

Gabriela Firea, primarul Bucureştiului, a anunţat noi măsuri ce au rolul să limiteze răspândirea epidemiei ce a înfricoşat România. Printre altele, edilul a anunţat înmulţirea testelor pentru persoanele aflate în carantină.

Noi măsuri luate de Gabriela Firea în Bucureşti, în contextul limitării pandemiei ce afectează o lume întreagă

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că s-au luat noi măsuri pentru limitarea răspândirii epidemiei în Bucureşti.

Am mai luat o măsură în București. Din păcate, a rămas singulară și sper ca în perioada următoare să ne conformăm cu toții. Apropo de faptul că trebuie să îi ferim pe cei mai mulți dintre bucureșteni să se infecteze prin carantină, prin izolare, dar și prin restrângerea activităților care nu sunt vitale.

Lucrările pe șantierele coordonate de Primăria Capitalei, sistate
Lucrările pe șantierele coordonate de Primăria Capitalei, sistate. Sursa foto: sfin.ro

Noi am dat sistare de lucrări la toate șantierele coordonate de Primăria Capitalei: Podul Ciurel, spre exemplu, (…) fabrica de glucoză, pasajul de la Doamna Ghica, park& ride Cora Pantelimon, Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu”, a declarat Gabriela Firea.

De asemenea, s-a anunţat că se vor efectua mai multe teste persoanelor care sunt situate în carantină. „Astăzi s-au făcut cred că cele mai multe teste de către DSP București în spațiile noastre de carantină. Peste 100 de teste. Și mâine, de asemenea, vor fi testate foarte multe persoane”, a precizat Gabriela Firea.

Doar în Bucureşti-Ilfov, în prezent, se află 550 de persoane în carantină, iar numărul persoanelor aflate în izolare se ridică la 3.700. În acest moment avem chiar peste 550 de persoane în carantină București-Ilfov. Cele mai multe în București: 525, iar în izolare la domiciliu împreună București și Ilfov 3700, firește 80% sunt în Municipiul București.

Prioritatea sunt testele pentru persoanele care au venit din zona roșie și acestea sunt în carantină, etapa a II-a și în special pentru simptomatici, cei care vin din zona galbenă sau care sunt persoane contacte și sunt în izolare la domiciliu”, a continuat Gabriela Firea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI