Decizia luată de Camilla schimbă regulile la Curtea regală britanică. Tradiția din vremea Elisabetei a II-a va dispărea

Stan Filon 28.11.2022, 14:12
Decizia luată de Camilla schimbă regulile la Curtea regală britanică. Tradiția din vremea Elisabetei a II-a va dispărea

Regina consoartă Camilla, soţia regelui Charles al III-lea, a decis să renunţe la o tradiție care vine încă din Evul Mediu, spre surprinderea tuturor britanicilor. Consoarta Regelui Charles s-a decis să renunțe la tradiția „doamnelor de onoare” („ladies-in-waiting” în engleză), relatează BBC și News.ro.

Camilla schimbă regulile la Curtea regală britanică

Așadar, regina consoartă Camilla renunță la o tradiție milenară a Casei Regale a Marii Britanii! mai exact, soția regelui Charles a decis să renunțe la tradiția „doamnelor de onoare” („ladies-in-waiting” în engleză). Aceste femei, care provin de obicei din medii aristocratice, o însoţeau pe regină zilnic, încă din Evul Mediu, până acum.

Regina Elizabeth a II-a a primit sprijin din partea celor 11 doamne de onoare pe care le-a avut. Acestea au ajutat-o pe fosta regină să răspundă corespondenţei, să strângă buchetele de flori oferite în timpul unor vizite, să-şi gestioneze programul, să fie la curent cu evenimentele de actualitate sau să-şi păstreze garderoba.

Camilla schimba regulile la Curtea regala britanica
Camilla schimba regulile la Curtea regala britanica

Regina consoartă și-a ales șase însoțitori

Ei bine, Camilla a decis să renunţe la această companie omniprezentă plătită de către Royal Household. În schimb regina consoartă în vârstă de 70 de ani a numit şase apropiaţi „însoţitori ai reginei” („Queen’s Companions”), o secretară particulară şi o adjunctă. Ele o vor ajuta pe soţia lui Charles ocazional şi informal, în cadrul unor angajamente oficiale, fără a se mai ocupa de corespondenţă sau de administrarea activităților reginei.

Posturile respective sunt unele onorifice și persoanele alese nu vor fi plătite pentru această sarcină, ci le vor fi acoperite doar cheltuielile, potrivit BBC. Doamnele de companie ale fostei regine Elisabeta a II-a urmează să fie promovate la rangul de „doamne ale casei” („Ladies of the Household”) şi urmează să aibă misiunea să-l ajute pe noul rege să organizeze evenimente la Buckingham Palace.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...