Decizia judecătorilor în cazul tinerei de 14 ani care a umilit și bătut o fată din Târgu Jiu

Stan Filon 08.09.2020, 19:44
Decizia judecătorilor în cazul tinerei de 14 ani care a umilit și bătut o fată din Târgu Jiu

Judecătorii s-au pronunțat în cazul fetei de 14 ani din Târgu Jiu care a bătut și umilit o altă fată de 13 ani! Aceasta va rămâne sub control judiciar. Luni, tânăra de 14 ani fusese reținută pentru lovire sau alte violențe, din cauza filmărilor apărute pe internet. În aceste imagini se vede cum două fete, de 12 și 13 ani, sunt agresate de alte adolescente.

Adolescenta din Târgu Jiu care a bătut o copilă de 13 ani va fi cercetată în libertate

Așadar, magistrații au considerat că minora de 14 ani poate fi cercetată în stare de libertate. Astfel, s-a decis măsura controlului judiciar timp de o lună. În acest interval, tânăra va fi nevoită să meargă la poliție periodic. Pe fir a intrat și protecția copilului, care a demarat o anchetă în acest sens.

Reprezentanții vor merge să facă o verificare socio-familială la domiciliul fiecăreia dintre fetele implicate, iar în urma constatărilor vor fi luate măsurile prevăzute de lege. Momentan, părinții agresoarelor au fost sancționați cu suma de 500 de lei.

Adolescenta din Târgu Jiu care a bătut o copilă de 13 ani va fi cercetată în libertate
Adolescenta din Târgu Jiu care a bătut o copilă de 13 ani va fi cercetată în libertate

Agresoarea se pare că poate fi acuzată și de tâlhărie, deoarece i-a furat și cămașa victimei sale

Anchetatorii au stabilit că agresoarea de 14 ani poate fi și acuzată de tâlhărie, deoarece după ce a bătut-o și umilt-o pe tânăra respectivă, aceasta i-a furat și cămașa de pe ea.

Imaginile cu agresiunea fetei au apărut pe Internet și au șocat întreaga opinie publică. Acestea au ajuns și la polițiști, care au demarat imediat o anchetă. Iată comunicatul Inspectoratului de Poliție Județeană Gorj.

„În cursul zilei de astăzi, având în vedere imaginile apărute în spațiul public pe o rețea de socializare, ne-am autosesizat cu privire la aceste aspecte, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Gorj dispunând efectuatarea de verificări.

Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști, au fost identificate trei tinere cu vârste cuprinse cu vârste între 12 și 14, din municipiul Târgu Jiu, care ar fi exercitat acte de violență asupra unei tinere de 13 ani, din municipiul Târgu Jiu.

Două dintre cele două tinere care ar fi exercitat acte de violență au fost aduse la sediul Poliției Municipiului Târgu Jiu, fiind însoțite de către părinți, în vederea audierii.

Polițiștii continuă verificările pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, se arată în comunicatul IPJ Gorj.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...