Decizia instanței în cazul lui Culiță Sterp. Ce se întâmplă cu artistul după accidentul teribil din Cluj

Anca Manolica 24.11.2022, 16:59

În urmă cu doar câteva zile, instanța decidea ca manelistul Culiţă Sterp să fie lăsat în libertate, fiind plasat sub control judiciar. Acestea după ce s-a urcat băut la volan, a condus cu viteză prin centrul orașului Cluj-Napoca, a provocat un accident rutier și ulterior a fugit de la locul faptei. Iată ce nouă decizie a fost luată de magistrații clujeni în cazul solistului.

O nouă decizie în cazul lui Culiță Sterp

În cursul nopții de miercuri spre joi, 16 spre 17 noiembrie, Culiță Sterp a provocat un accident rutier în Cluj-Napoca, după ce a gonit cu peste 90 km/h pe străzile din centrul orașului. Acesta se afla la volanul unui bolid de lux și a lovit un Logan care circula regulamentar, victima având nevoie de unele îngrijiri medicale.

Mai mult, Culiță Sterp a fugit de la locul accidentului, fiind prins ulterior de oamenii legii după ce s-a ascuns într-o toaletă ecologică. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta s-a descoperit că avea o alcoolemie de 0,41 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, sub limita de la care se deschide dosar penal.

Polițiștii au deschis o anchetă și, mai mult decât atât, analizele efectuate în acest context au arătat că manelistul se afla și sub influența substanțelor psihoactive la momentul accidentului. Drept urmare, anchetatorii au extins urmărirea penală, adăugând o nouă acuzație pentru Culiță Sterp.

„Ca urmare a cercetărilor derulate de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în baza probatoriului administrat, respectiv a confirmării prezenței substanțelor psihoactive de către instituția abilitată, în cazul conducătorului auto în vârstă de 30 de ani, din județul Hunedoara, a fost dispusă extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”, se arată în comunicatul oficial.

Mașinile implicate în accident
Mașinile implicate în accident

Va putea sau nu să părăsească țara?

Cântărețul de manele a petrecut o noapte în arest după accidentul din centrul Clujului, judecătorii luând decizia de a-l plasa sub control judiciar pentru o perioadă 60 de zile. Totodată, Culiță Sterp a fost sancționat cu suma de 1885 de lei.

Așadar, în urma deciziei instanței, Culiță Sterp rămâne sub control judiciar, astfel că nu are voie să părăsească țara. Iar acumm judecătorii clujeni au respins cererea înaintată de manelist, prin care solicita ridicarea restricției de a părăsi România, motivând că are de onorat concerte în străinătate.

Citește și: Reacția neașteptată a lui Culiță Sterp la ieșirea din sala de judecată. Când va primi sentința pentru accidentul provocat în Cluj-Napoca

Reamintim faptul că solistul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, dar și pentru că s-a urcat beat şi drogat la volan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...