Decizia care o costă scump pe Elena Udrea în penitenciar. Fostul ministru, luat la rost. „Cine este vinovatul?”

Stan Filon 07.09.2022, 16:27
Decizia care o costă scump pe Elena Udrea în penitenciar. Fostul ministru, luat la rost. „Cine este vinovatul?”

S-a aflat decizia care o costă scump acum pe Elena Udrea în penitenciar! Fostul ministru al Turismului a transmis mai multe mesaje pe rețelele sociale care au ajuns până la sindicaliștii din sistemul penitenciar. Acestea au agitat apele, iar sindicaliștii au început să o critice acum pe Elena Udrea pentru deciziile pe care le-a luat. Mai mult, o acuză pe aceasta că încearcă să schimbe legile!

Decizia care o costă scump pe Elena Udrea în penitenciar

Elena Udrea a descoperit o altă realitate, de când a ajuns în închisoare. A descoperit faptul că deținuții nu își pot vedea familia atunci când doresc ei, dar a cunoscut și lucrurile pe care nu le cunoștea atunci când era ministru al Turismului. Elena Udrea transmite constant mesaje pe rețelele sociale prin care acuză autoritățile că o țin departe de fetița ei. Sindicaliștii din sistemul penitenciar se pare că s-au săturat însă de mesajele transmise de fostul ministru.

„Elena Udrea se transformă din infractoare dovedită în instanţă morală pentru deţinuţi. (…) Din închisoare, Elena Udrea continuă să-şi folosească influenţa şi presiunile pe lângă instituţiile fundamentale ale statului român pentru a modifica legea de executare a pedepselor în favoarea deţinuţilor, existând riscul ca închisoarea să nu-şi mai atingă scopul de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni, cu consecinţe dezastruoase asupra siguranţei cetăţenilor. (…) Recent, deţinuta Elena Udrea a lansat în spaţiul public o informaţie potrivit căreia «legea actuală nu face nici o diferenţă între un bărbat condamnat pentru omor cu premeditare, care nu are nici copii şi o mamă condamnată pentru furt din magazine ori abuz în serviciu».

Decizia care o costa scump pe Elena Udrea in penitenciar
Decizia care o costa scump pe Elena Udrea in penitenciar

„Elena Udrea a ales să facă un copil”

Este adevărat că legea nu face nicio diferenţiere între deţinuţi, nici nu ar fi constituţional, legal şi nici moral. Este cinic, însă nu şi surprinzător, ca persoana privată de libertate să-şi mascheze intenţia de a scăpa de puşcărie în spatele luptei pentru păstrarea şi consolidarea relaţiilor cu familia şi pentru nevoia de a sprijini dezvoltarea psiho-emoţională a propriului copil”, transmite FSANP printr-un comunicat dat publicităţii miercuri.

Sindicaliștii din sistemul penitenciar o acuză pe Udrea și spun că, „dacă era atât de interesată de soarta propriului copil, Elena Udrea ar fi trebuit să anticipeze consecinţele faptului că infracţiunile săvârşite de aceasta îi prevesteau statutul de persoană privată de libertate”, care i-ar pune în dificultate relaţia cu fiica sa.

„În ciuda acestui fapt, Elena Udrea a ales să facă un copil. În acest context, cine este vinovatul pentru apariţia unor sincope în dezvoltarea psiho-emoţională a fiicei acesteia? Statul român sau propriile decizii?”, mai scriu sindicaliştii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...