Decizia a fost luată pentru toți profesorii din România. Monica Anisie a făcut anunțul

Stan Filon 22.08.2020, 09:27
Decizia a fost luată pentru toți profesorii din România. Monica Anisie a făcut anunțul

Dacă în alte țări profesorii sunt testați de coronavirus, în România aceștia nu vor putea efectua testul, decât contra cost, individual. Așadar, redeschiderea școlilor se va face cu personalul didactic netestat, după cum a lăsat să se înțeleagă ministrul Educației, Monica Anisie.

De ce nu vor fi testați de coronavirus profesorii din România

Întrebată de moderatorul unei emisiuni de la Antena 3 de ce nu sunt testați profesorii, aceasta a venit cu o explicație pe care o are de la Ministerul Sănătății.

“Referitor la testare, răspunsul specialiștilor de la Ministerul Sănătății este unul foarte simplu. Testarea nu arată decât o stare de moment. Astăzi poți să fii cu testul negativ și mâine, să ai testul pozitiv”, a replicat Monica Anisie. “Dacă vrem să diminuăm riscul îmbolnăvirilor, este bine să respectăm regulile impuse de specialiștii de la Ministerul Sănătății”, a completat ministrul educației.

De ce nu vor fi testați de coronavirus profesorii din România
De ce nu vor fi testați de coronavirus profesorii din România

Profesorii din Germania sunt testați pentru coronavirus

Moderatorul a dat ca exemplu Germania, unde profesorii sunt testați pentru COVID-19, dar nu i-a oferit ministrului posibilitatea să răspundă, schimbând subiectul. Conform Agerpres, care citează publicația germană Berliner Zeitung, cel puţin 41 dintre cele 825 de şcoli din Berlin au raportat cazuri de coronavirus în rândul profesorilor sau al elevilor, în primele două săptămâni de la începerea cursului după vacanţa de vară. Ca urmare a acestui fapt, potrivit sursei citate, zeci de profesori şi sute de elevi au fost plasaţi în carantină.

Potrivit datelor furnizate joi la 15:00 ora locală, cazurile de contagiere cu noul coronavirus la Berlin după două săptămâni de cursuri nu constituie încă un pericol pentru funcţionarea în mod regulat a şcolilor, notează Berliner Zeitung.

În majoritatea centrelor de învăţâmânt cu cazuri confirmate, acestea se referă la un elev sau la un profesor infectat, fără să fie depistate şi alte contagieri. Totuşi impactul ar putea fi considerabil, dacă se au în vedere cazurile suspecte şi consecinţele pe care le implică existenţa chiar şi a unui singur caz într-o şcoală, subliniază ziarul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...