EXCLUSIV

De pe podiumurile de modă, în lupta cu virusul ucigaş. Cât câştigă acum un fost fotomodel celebru din România şi câţi bani făcea din reclame EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 24.09.2021, 19:03

Fostul fotomodel de top, Gabi Szilagi, lucrează de mai mulți ani ca asistentă medicală pe Ambulanță, intrând adesea și în casele bolnavilor Covid-19. Deși poartă o ținută specială de protecție, formată din combinezon, mănuși și mască, de parcă ar fi cosmonaut, iată că nici pe Gabi nu a iertat-o acest virus care a îngenuncheat întreaga omenire.

Reporterii impact.ro au aflat care este salariul lunar al unei asistente medicale, care își pune zilnic viața în joc, bani pe care, odinioară, Gabi îi putea câștiga, lesne, fără riscuri, doar dintr-o reclamă.

Salariul unei asistente pe Ambulanță este de 5.000 de lei, cu tot cu sporuri

Gabi Szilagi a renunțat la hainele de scenă și la viața de prințesă și lucrează ca asistentă medicală pe Ambulanță. Ce salariu primesc cei care au această meserie și care implică mari riscuri?

”Cu toate sporurile incluse, salariul unei asistente pe Ambulanță ajunge la maximum 5.000 de lei, în care este inclus și sporul de 25% , dacă pacientul este pozitiv și numai pe ora pe care ai stat la caz. Au scăzut drastic salariile”, ne-au declarat cadre medicale, în exclusivitate pentru impact.ro.

Și Gabi s-a îmbolnăvit, anul trecut: ”Am avut o formă ușoară de coronavirus”

Dar, aceste sporuri, chiar dacă te ajută să cumperi o pâine în plus, nu te țin la distanță de virus. Mulți asistenți medicali s-au îmbolăvit. Anul trecut, în luna octombrie, Gabi ne povestea, pentru impact.ro, cu o doză de umor, despre perioada de izolare: ”Am avut o formă ușoară de coronavirus.

Cu anosmie (tuse) decentă și voce sexy. Când rămăsesem fără miros, am chemat câinele ca să miroasă carnea, ca să îmi dau seama dacă e proaspătă, căci el este mofturos”. Nu s-a plictisit în casă, timp de două săptămâni: ”Am pictat, am dansat, am gătit, am devorat filme, am făcut dezordine si apoi ordine. M-am distrat cu animăluțele mele, mai am și o pisicuță”.

Ținuta obligatorie, de serviciu: ”Avem 3 perechi de mănuși, două măști, ochelari personali și vizete”

Gabi Szilagi ne dezvăluia, tot atunci, întregul ritual al cadrelor medicale de pe Ambulanță: ”Costumul anti-COVID se îmbracă complet cam în 15-20 de minute, cu dezbrăcatul de vestă, scos obiecte din buzunare, pitit obiecte personale. Avem 3 perechi de mănuși, două măști, ochelari personali și vizete.

Stăm îmbrăcați 4-6 ore, dar dacă avem nevoi fiziologice cerem permisiunea prin stația radio să ne dezbrăcăm. Apoi luam costume noi sau primim cazuri non-COVID. Nu poartă nimeni pampers la Ambulanță. Sunt multe cazuri de bolnavi și personal puțin. Mulți doctori și asistenți sunt în izolare pentru COVID-19”.

A câștigat regește din reclama la ciorapi, alături de Janine Ştefan și de Dana Săvuică

Gabriela Szilagi a fost vedeta cu cele mai frumoase picioare din România, prin urmare, alături de Janine Ştefan și de Dana Săvuică, toate deveniseră imaginea dresurile Adesgo, cel mai căutat accesoriu vestimentar.

La acea vreme, vedetele erau plătite regește, cu aproximativ câteva salarii, dar s-au ales și cu zeci de perechi de dresuri cadou. Conștientă că nu va putea trăi toată viața din reclame, Gabi s-a reprofilat. A absolvit Liceul ”Tonitza”, Facultatea de Psihologie experimentală, dar și o școală medicală. Iar acum este studentă la ”Artă Sacră”,  din cadrul Facultății de Teologie, din București, unde învață să picteze icoane.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...