De la balene la mii de lebede: Animalele exotice pe care Regele Charles al III-lea le-a moștenit de la Regina Elisabeta a II-a

Badea Violeta 18.10.2022, 12:56

Regina Elisabeta a II-a a murit pe data de 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, după mai bine de 70 de ani de domnie, lăsându-l ca moștenitor al tronului pe fiul ei întâi născut, însă nu a fost singurul lucru pe care i l-a lăsat. În acest articol vă vom dezvălui care sunt animalele exotice pe care Regele Charles al III-lea le-a moștenit de la cea care i-a dat viață!

Ce animale exotice a moștenit Regele Charles al III-lea de la Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a fost o mare iubitoare de animale. De altfel, se știe că ea a avut mai mulți câini Corgi, dar și cai, pe care i-a călărit și i-a crescut pentru curse. De asemenea, regretatul monarh a mai avut și alte animale, pe care le-a îngrijit cu drag si pricepere.

De-a lungul anilor, mama lui Charles al III-lea a deținut peste 30 de corgi, mulți dintre ei descendenți ai lui Susan, cățelușul pe care Elisabeta a II-a l-a primit la împlinirea vârstei de 18 ani.

Ultimii au fost Sandy și Muick, despre care se spune că au fost lăsați în grija ducelui și ducesei de York, Andrew se va ocupa de Muick, în timp ce Sarah Ferguson îl va păstra pe Sandy.

Una dintre cele mai mari pasiuni ale reginei erau caii, ea fiind o expertă în domeniu, călărindu-i bine, crescându-i și antrenându-i pentru competiții, lucru care a fost dezvăluit și în serialul „The Crown”.

Acum, caii au ajuns în grija primului ei fiu și al lui Filip de Edinburgh. În plus, noul rege va trebui să aibă grijă și de cele 32.000 de lebede ale Tamisei, dar și de balene, delfini și pești sturioni.

Regina Elisabeta a II-a si fiul ei
Regina Elisabeta a II-a si fiul ei

Alte lucruri moștenite de Regele Charles al III-lea

Pe lângă animale, Regele Charles al III-lea a mai moștenit și alte lucruri de la mama sa, cum ar fi opere de artă, bijuterii, mașini, palate sau documente istorice.

Averea legată de coroană va trece automat și fără taxe la noul rege. Elisabeta a II-a a fost unul dintre cei mai bogați oameni din lume, potrivit listei Sunday Times din 2022, averea privată a defunctei monarhe se ridică la 370 de milioane de lire sterline, însă acestea sunt doar estimări, deoarece regina nu era obligată să își dezvăluie finanțele.

Pe lângă averea reginei, Regele Charles al III-lea a moștenit o avere legată de Coroană, o rețea imobiliară și financiară denumită în mod obișnuit „The Firm”, care, potrivit Forbes, are active în valoare de 28 de miliarde de dolari. Iată ce cuprinde:

  • The Crown Estate (afaceri imobiliare în valoare de mai multe miliarde de dolari, cel mai mare proprietar de terenuri din centrul Londrei) – 18 miliarde de dolari;
  • Palatul Buckingham – 5 miliarde;
  • Ducatele regale de Lancaster și Cornwall – 2 miliarde de euro;
  • Palatul Kensington – 600 milioane de euro;
  • Scotland’s Crown Estate – 600 milioane de euro.
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...