De cine îi e frică lui Mirel Rădoi după tragerea la sorți pentru Liga Națiunilor. Ce spune Federația

Marian Cărăvan 04.03.2020, 09:50
De cine îi e frică lui Mirel Rădoi după tragerea la sorți pentru Liga Națiunilor. Ce spune Federația

Naționala de fotbal a României și-a aflat adversarele din cea de-a doua ediție a competiției organizate de UEFA. Tragerea la sorți pentru Liga Națiunilor a avut loc la Amsterdam.

Mirel Rădoi a fost prezent la tragerea la sorți. De cine îi este frică

Prezent la Amsterdam, Mirel Rădoi, actualul selecționer al Naționalei de fotbal a României, și-a manifestat îngrijorarea în privința adversarelor pe care „tricolorii” le vor întâlni în Grupa 1 din Liga B. România se va duela cu Austria, Norvegia și Irlanda de Nord.
„N-aș fi vrut Austria! Cu celelalte echipe din prima urnă n-aș fi avut probleme. Mi se pare că Austria e o națională în formă. În rest, este o grupa echilibrată, o să facem tot posibilul să terminăm pe primele două locuri.
Va trebui să încercăm să ne facem jocul indiferent de adversarul pe care-l întâlnim, cum am făcut și la tineret. În jocurile cu echipele nordice trebuie să evităm să ne măsurăm forțele cu ei”, a spus Mirel Rădoi, pentru ProTV.

Poziția FRF după tragerea la sorți din Liga Națiunilor

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, a avut o intervenție în cadrul emisiunii Sport Report, de la Telekom Sport, în care a analizat rezultatele tragerii la sorți și a prezentat obiectivele „tricolorilor”: „Cred că obiectivul realist în această grupă e locurile 1-2. Aici trebuie să tinzi. Locul 1 ar fi extraordinar, dar şi la locul 2 te baţi, mai ales în condiţiile în care între noi, Norvegia şi Austria noi suntem pe locul 3 ca valoare de lot.”

Austria, posibilul adversar al României de la EURO 2020, dacă tricolorii vor obţine calificarea în urma play-off-ului, s-a clasat pe poziţia secundă în preliminarii, în urma Poloniei lui Lewandowski. Trupa condusă de Franco Foda a reuşit să obţină o remiză o deplasarea din Polonia, 0-0, dar a pierdut jocul de pe teren propriu, 0-1. Împotriva Austriei , România are opt partide în palmares, ultima în 2012, un amical încheiat la egalitate, 0-0. Tricolorii au obţinut o singură victorie, alte 5 partide au fost remize, în timp ce Austria s-a impus de două ori. Golaveraj 9-9.

România va juca din nou cu Norvegia, fostul adversar din preliminariile EURO 2020. A fost 2-2 la Oslo („dublă” Keşeru) şi 1-1 la Bucureşti (gol Mitriţă). Tricolorii au întâlnit Irlanda de Nord şi în campania de calificare la EURO 2016 (2-0 şi 0-0).

Meciurile din faza grupelor Ligii Națiunilor se vor disputa în perioada septembrie – noiembrie 2020.

Programul meciurilor din grupa României:
Vineri, 4 septembrie: Norvegia – Austria, România – Irlanda de Nord (ora 21:45)
Luni, 7 septembrie: Austria – România, Irlanda de Nord – Norvegia (ora 21:45)
Joi, 8 octombrie: Irlanda de Nord – Austria, Norvegia – România (ora 21:45)
Duminică, 11 octombrie: Norvegia – Irlanda de Nord (ora 19:00), România – Austria (ora 21:45)
Sâmbătă, 14 noiembrie: România – Norvegia (ora 19:00), Austria – Irlanda de Nord (ora 21:45)
Marți, 17 noiembrie: Austria – Norvegia, Irlanda de Nord – România (ora 21:45)

Urmăriți Impact.ro și pe