De ce trosnește mobila din casă. Mulți se sperie, dar este perfect normal

Stan Filon 01.12.2021, 20:36
De ce trosnește mobila din casă. Mulți se sperie, dar este perfect normal

Mulți oameni se întreabă de ce trosnește mobila din casă. Cu toții am fost martorii unor zgomote ciudate, mai ales noaptea, care vin chiar din mobila noastră de lemn. De multe ori credem că este cutremur, iar nu de puține ori ne speriem pur și simplu, deoarece întunericul amplifică parcă zgomotul. Chiar dacă unii nu ar exclude unele activități paranormale, noi îți explicăm exact care sunt motivele pentru care auzi acele trosnituri în miez de noapte.

Iată de ce trosnește mobila din casă

Mobila noastră ne dă de multe ori senzații tari, mai ales în miez de noapte, când începe pur și simplu să trosnească. Când se aude un zgomot din dulap, când unul de la pat. Ei bine, aceste zgomote sunt perfect normale, deoarece mobila are motive serioase pentru care face ce face. Dar de ce noaptea? Pentru că atunci este liniște și putem auzi fiecare zgomot, care ziua se pierde printre celelalte zgomote cotidiene. Iată mai jos exact motivele pentru care trosnește mobila:

Mobila ta trosnește pentru că este vie. Chiar dacă nu mai face parte din copacul care o hrănea, lemnul este un material viu, prin care a trecut la un moment dat apă plină cu nutrienți. Acesta continuă să se transforme, cu trecerea anilor. Lemnul se usucă și trosnește pur și simplu. Îmbătrânește și îți spune că are nevoie de atenție din partea ta. Tratează-l cu produse naturale de cărățare, aplică-i câte o ceară și ai grijă să strălucească așa cum o făcea în tinerețe.

Iata de ce trosneste mobila din casa
Iata de ce trosneste mobila din casa

Lemnul poate arăta bine la suprafață, dar la interior…

Un alt motiv pentru care trosnește mobila ta este faptul că ar putea să fie infestată de insecte. Chiar dacă la suprafață lemnul arată bine, la interior poate fi mâncat de carii, de insecte microscopice care se hrănesc cu lemnul respectiv. Vestea bună este că poți salva mobilierul, dacă apelezi la un specialist.

Mobila mai trosnește și din cauza schimbărilor de temperatură. Lemnul reține ziua umezeala din atmosferă, suferind un proces de expansiune invizibilă, în timp ce seara, odată cu temperaturile mai reci, mobila se contractă, iar din acest proces se nasc trosnetele care pe unii îi îngrozesc. Așadar, acum ai explicațiile pentru care, câteodată, mobila din casa noastră trosnește. Dacă ești mai slab de inimă, atunci îți recomandăm să-ți schimbi mobila din casă cu una din materiale care nu produc astfel de ”surprize”, cum ar fi plasticul sau chiar metalul.

Urmăriți Impact.ro și pe