De ce trebuie să treci pe sub masă în ultima noapte a anului. Ritual inedit de Revelion

Cătălina Burghelea 30.12.2021, 12:25
De ce trebuie să treci pe sub masă în ultima noapte a anului. Ritual inedit de Revelion

Ritualurile au devenit o tradiție cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pe care lumea le respectă cu sfințenie, crezând că aduc noroc sau marea dragoste. Un astfel de ritual presupune trecerea pe sub masă în ultima noapte a anului. De ce ai face asta, de Revelion? Motivul te-ar putea surprinde.

Obiceiuri inedite pentru noaptea dintre ani

Cu siguranță, anul acesta nu a fost ceea ce ne-am imaginat că va fi 2021 (ridică mâna dacă nu ai auzit niciodată termenul „distanțare socială ” în acest an!).

Totuși, în anumite privințe, orele dinainte de 1 ianuarie 2022 vor fi aproape la fel ca toate sărbătorile de până acum: vom număra binecuvântările pe care leam primit în anul ce tocmai stă să se încheie și privim cu încredere la cel care vine.

Și pentru că ne putem folosi de toate amuletele norocului privind dragostea, sănătatea și banii în următoarele 12 luni, răsfățarea cu câteva superstiții inedite de Revelion este o modalitate distractivă de a sărbători ocazia alături de cei dragi.

De ce trebuie să treci pe sub masă de Revelion

Obiceiul de a trece pe sub masă de Anul Nou a devenit popular în ultimii ani. Potrivit unora, ritualul chiar funcționează, dacă îți pui o dorință în noaptea de Revelion și treci pe sub masa din bucătărie. Acest ritual este foarte eficient, pentru a-ți găsi marea dragostea.

Tot ce trebuie să faci este să ajungi sub masă chiar înainte de primele secunde ale anului viitor, pentru a atrage iubirea de partea ta în 2022. Mulți adepți ai acestui obicei dau asigurări că, pe lângă faptul că este extrem de eficient, este și foarte puternic.

Ritual pentru iubire, prosperitate financiară și belșug

Există și oameni care, pentru a asigura un efect infailibil, îmbină acest ritual cu consumul tradițional al celor 12 bobițe de struguri în ultima noapte a anului. Oricum ar fi, trebuie să recunoaștem că este o idee destul de inedită și ciudată. Însă, ce nu fac unii pentru dragoste?

Obiceiul de a mânca 12 bobițe de struguri de Revelion vine din Spania. Se crede că fiecare bobiță semnifică sunetul ceasului la miezul nopții, de Anul Nou. Dacă le mănânci la timp, vei avea noroc tot anul. Încheie victoria cu un pahar de vin spumant, pentru prosperitate în 2022.

Pe lângă avantajele amoroase, întâmpinarea Anului Nou de sub masă este sinonimă cu averea și prosperitatea. Încă un motiv în plus să încerci acest obicei. Ritualul nu necesită niciun tip de cheltuială, deoarece îl poți face sub orice masă și indiferent unde te prinde noaptea dintre ani.

Mănâncă pește pentru noroc

O altă tradiție spune să mănânci pește în noaptea de Revelion. Cultura chineză este plină de obiceiuri de Anul Nou asociate cu mâncarea și jocurile de cuvinte. Spre exemplu, cuvântul pentru pește în chineză (鱼) este pronunțat „yu”, la fel ca și cuvântul pentru prosperitate (余), așa că se crede că peștele pus pe masa de Revelion aduce bogăție în noul an.

Există multe reguli tradiționale asociate cu consumul de pește de Anul Nou, cum ar fi capul peștelui trebuie să fie îndreptat către bătrâni, iar persoana care are capul peștelui în farfurie trebuie să mănânce prima.

Alege fructe rotunde pentru masa de Revelion

În Filipine, se crede că fructele rotunde, precum merele, perele și piersicile, atrag bogăția. De fapt, aproape orice lucru asociat cu formele rotunde este considerat norocos, inclusiv purtarea de haine cu buline și aruncarea cu monede la miezul nopții.

Urmăriți Impact.ro și pe