De ce trebuie să ții bicarbonat de sodiu în apropierea aragazului. Cum te poate ajuta

Diana Radu 22.04.2020, 13:55
De ce trebuie să ții bicarbonat de sodiu în apropierea aragazului. Cum te poate ajuta

Bicarbonatul de sodiu poate înlocui cu ușurință foarte multe produse de curățenie care se află pe piață și care sunt agresive cu pielea ta. În plus, este o alegere mult mai ieftină, iar rezultatele sunt uimitoare. Mai mult, are proprietăți la care nu te-ai fi gândit vreodată.

De ce e bine să ai bicarbonat de sodiu lângă aragaz

Bicarbonatul de sodiu poate ajuta în fazele incipiente de stingere a incendiilor domestice provocate de grăsime sau de circuitele electrice. Cum actionează bicarbonatul împotriva flăcărilor? Ei bine, odată ce este încălzit, acest praf magic emană dioxid de carbon, care ajută la stingerea focului. Din acest motiv e recomdat să păstrezi un plic cu bicarbonat de sodiu în aproprierea aragazului sau a grătarului.

bicarbonat de sodiu, aragaz, incendii
De ce e bine să ai bicarbonat de sodiu lângă aragaz

Dacă vă aflați într-o astfel de situație și anume cea a izbucnirii unui foc în bucătărie, în primul rând va trebui să opriți aragazul say curentul electric, dacă poți face asta în siguranță. Apoi, aruncă la baza flăcării de la o distanță mai mare câțiva pumni de bicarbonat de sodiu pentru a domili flăcările. Dacă flăcările s-au domolit, dar nu s-au stins cel mai bine este să alertați autoritățile pentru a interveni în stingerea incendiului.

De asemenea, mai trebuie să știți că toate stingătoarele conțin acest ingredient care se află în bucătăria tutoror gospodinelor. Mijlocul de stingere acționat manual conține o substanță care servește la stingerea unui incendiu. Pe piață sunt disponibile mai multe tipui de stingătoare, în funcție de natura substanței de stingere, care se clasifică astfel:

  • stingător cu pulbere (bicarbonat de sodiu/sulfat de amoniu)
  • stingător cu spumă mecanică
  • stingător cu dioxid de carbon (CO2)
  • stingător cu apă pulverizată

O altă întrebuințare mai puțin cunoscută a bicarbonatului de sodiu este aceea că poate igieniza și dezinfecta hainuțele bebelușilor, precum și jucăriile. În acest sens, trebuie doar să fierbi articolele vestimentare în apa în care ai adăugat bicarbonat de sodiu. În plus, vor dispărea inclusiv petele și mirosurile specifice celor mici.

Urmăriți Impact.ro și pe