De ce trebuie să păstrezi apa în care s-au ținut măslinele. Este aur curat la borcan

Stan Filon 29.09.2022, 09:19
De ce trebuie să păstrezi apa în care s-au ținut măslinele. Este aur curat la borcan

Foarte puține gospodine știu de ce trebuie musai să păstrezi apa în care s-au ținut măslinele. Fie că sunt negre, verzi sau mov, măslinele sunt preferatele românilor. Chiar dacă nu cresc la noi în țară, românii se bucură de beneficiile acestor fructe. Și da, măslinele sunt fructe, chiar dacă există adevărate dezbateri pe seama lor, dacă sunt legume sau fructe. Cert este faptul că acestea sunt adevărate mici bombe de sănătate.

De ce trebuie să păstrezi apa în care s-au ținut măslinele

Măslinele sunt fructe care fac adevărate minuni de mii și mii de ani. Aceste fructe adună parcă gustul a generații întregi, mai ales că se știe că măslinul este unul dintre cei mai longevivi arbori. Există un specimen în Italia, la ruinele grecești de la Agrigenro, despre care se știe că are nu mai puțin de 500 de ani.

Măslinele sunt bogate în vitamine și antioxidanți și au zeci de beneficii pentru sănătate. Consumate din cele mai vechi timpuri, măslinele sunt bogate din punct de vedere nutritiv, fiind considerate una dintre minunile naturii, fiind foarte bogate în vitamina E și în alți antioxidanți puternici. Studiile arată că măslinele sunt bune pentru inimă și pot proteja împotriva osteoporozei și chiar a formării celulelor cancerigene.

De ce trebuie sa pastrezi apa in care s-au tinut maslinele
De ce trebuie sa pastrezi apa in care s-au tinut maslinele

Măslinele, bombe mici de sănătate

Aceste fructe furnizează cantități importante de calciu, cupru, fier, mangan și zinc, dar sunt alimentare prețioase al complexului de vitamine B (niacina, colina și acid pantotenic). În plus, măslinele au si un efect stimulativ pentru sistemul digestiv, fiind recomandate pentru consum în cazul constipației. Cu toate acestea, consumul excesiv de măsline poate fi dăunător, mai ales pentru persoanele care suferă de obezitate sau hipertensiune arterială. Cu un indice glicemic mic (15), măslinele reprezintă o sursă importantă pentru prevenirea îngrășării, deoarece menține nivelului de zahăr în sânge la un nivel scăzut.

Fie că sunt negre, verzi sau mov, românii se dau în vânt după măsline. După ce se termină măslinele din borcan, însă, multe gospodine aleg să arunce saramura în care au stat acestea. Lucru cât se poate de contraproductiv, deoarece chiar și aceasta se poate folosi. Zeama de la măsline poate fi folosită foarte bine atunci când rămânem fără sos de soia. Saramura este destul de sărată și nimeni nu își va da seama că ați folosit zeama de la măsline, în loc de sosul destul de scump. Acest truc vă va salva de un drum inutil până la magazin, dar vă ajută să rămâneți și cu niște bani în plus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...