De ce trebuie să mănânci portocale de Sărbători. E deja o tradiție veche la români

Andrei Simion 30.11.2022, 14:26
De ce trebuie să mănânci portocale de Sărbători. E deja o tradiție veche la români

Motivul pentru care trebuie să mănânci portocale de Sărbători este legat de o tradiție veche la români. Aceste fructe ar avea un rol important în preajma Crăciunului și Revelionului, în afară de acela de a întări sistemul imunitar.

Motivul pentru care este recomandat să mănânci portocale de Sărbători

Numeroși români obișnuiesc să aibă portocale în casă de Sărbători fără să știe care este, de fapt, rolul acestora, dincolo de cel referitor la sănătate. Se spune că este bine să mănânci astfel de fructe în perioada Crăciunului și a Revelionului deoarece în acest fel îți atragi norocul de partea ta.

În cazul în care nu îți plac portocalele, poți alege mandarine, pomelo sau alte fructe rotunde, pentru același efect. Acestea au rolul de a atrage abundența în viața ta. Datorită lor, ai putea atrage banii ca un magnet în anul următor, fără să fie nevoie să faci eforturi prea mari pentru acest lucru.

De ce trebuie sa mananci portocale de Sarbatori. E deja o traditie veche la romani
Portocale. Foto: pexels.com

De asemenea, merele puse pe masa de Sărbători ar avea rolul de a atrage armonia și liniștea în viața personală, iar dacă lângă acestea pui și piersici aromate și dulci, vei avea o viață prosperă și lungă.

Totodată, simbolizând belșugul, strugurii albi atrag norocul pe toate planurile. În unele țări, superstițioșii mănâncă 12 boabe de struguri albi chiar la miezul nopții, de Anul Nou, pentru a avea parte de 12 luni dulci.

Alte alimente pe care ar trebui să le mănânci de Sărbători, ca să îți meargă bine

Printre alte alimente pe care ar trebui să le mănânci de Sărbători, ca să îți meargă bine, se numără rodiile și smochinele. Se spune că acestea atrag fertilitatea și prosperitatea. Turcii obișnuiesc să mănânce o rodie în noaptea de Revelion, pentru a avea parte de sănătate și de o inimă puternică.

Alte alimente ce atrag energii pozitive în preajma Sărbătorilor de iarnă sunt carnea de pește, simbol al abundenței, și legumele verzi, ce atrag norocul în plan financiar. Pe de altă parte, de Sărbători este bine să te ferești de carnea de pui, deoarece aduce ghinion.

Urmăriți Impact.ro și pe