De ce soarele nu apune niciodată în acest loc. Motivul care explică această situație bizară

Ana Ionescu 14.05.2021, 12:34
De ce soarele nu apune niciodată în acest loc. Motivul care explică această situație bizară

Există un loc pe Terra unde soarele nu apune niciodată. Un fenomen neobişnuit pentru alţi locuitori al lumii, însă o obişnuinţă pentru acest loc, unde soarele stă pe cer 24 de ore din 24.

Unde se află locul unde soarele nu apune niciodată

Soarele nu apune niciodată la Polul Nord. În această zonă a Pământului soarele străluceşte pe cer tot timpul şi nu este întuneric. Deşi pare ciudat să nu existe noapte, oamenii care locuiesc aici spun că s-au obişnuit şi nu li se pare nimic anormal. Soarele pare ca o minge de foc la Polul Nord, care zboară pe cer şi care pare că urcă mereu, până într-un punct culminant.

De ce soarele nu apune la Polul Nord

Fenomenul bizar de la Polul Nord are şi o explicaţie. Soarele poate sta pe cer în această parte a lumii zile întregi, însă poate să nu apară şi luni la rând. Există două evenimente: noaptea polară şi ziua polară. Astfel, în timpul solstițiului de vară soarele se apropie de orizont şi nu apune niciodată. Acest proces face ca zile la rând soarele să stea încontinuu pe cer.

În timpul timpul solstițiului de iarnă se instalează nopţile polare, iar soarele nu apar pe cer luni întregi. Astfel se explică bizarul fenomen de la Polul Nord şi faptul că pe parcursul unui an, lumina de zi durează încontinuu șase luni, urmată de șase luni de noapte.

De ce soarele nu apune niciodata in acest loc. Motivul care explica aceasta situatie bizara2
De ce soarele nu apune niciodata in acest loc. Motivul care explica aceasta situatie bizara

Alte curiozităţi despre Polul Nord

Exploratorul norvegian Roald Amundsen şi Umberto Nobile au fost primii care au efectuat un zbor peste Polul Nord, pe 12 mai 1926.  Japonezul Naomi Uemura a făcut prima excursie spre Polul Nord pe 29 aprilie 1978. El a parcurs 725 km pe o sanie cu câini în timp de 57 de zile.

Pe data de 31 mai 1979, prima expediţie pe schiuri la Polul Nord a fost efectuată de rusul Dmitry Shparo. Au fost parcurşi 1.500 de kilometri timp de 77 de zile. Lewis Gordon Pugh a fost prima persoană care a trecut în înot Polul Nord. A parcurs un kilometru timp de 18 minute şi 50 de secunde în apa cu o temperatură de -2 grade Celsius, în iulie 2007.

La Polul Nord există anotimpuri la fel, însă temperaturile variază în funcţie de perioada anului. La Polul Nord este mult mai cald decât Polul Sud, deoarece se situează la o altitudine mică (la nivelul mării) şi este situat în mijlocul oceanului. Cel mai cald este în luna iulie, cu o medie zilnică de 1 grad Celsius, însă în  februarie temperaturile scad până la -35 de grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI