De ce și-a dat, de fapt, demisia Victor Costache din funcția de ministru al Sănătății în plină pandemie. Anunțul făcut de premierul Orban

Redacția IMPACT 27.03.2020, 13:04
De ce și-a dat, de fapt, demisia Victor Costache din funcția de ministru al Sănătății în plină pandemie. Anunțul făcut de premierul Orban

Anunțul de joi, lansat de Victor Costache privind demisia sa din funcția de ministru al Sănătății, a stârnit numeroase controverse. Premierul Ludovic Orban anunța numirea lui Nelu Tătaru în funcție, pentru a conduce Ministerul Sănătății. Care este de fapt, motivul demisiei lui Victor Costache?

Motivele demisiei lui Victor Costache, anunțate de Ludovic Orban

În urma ședinței de urgență care a avut loc vineri dimineață, la sediul Ministerului Sănătății, Ludovic Orban a declarat că Victor Costache și-a înaintat demisia atât din motive persoanale, cât și profesionale.

Ludovic Orban, despre demisia lui Victor Costache. Foto: Inquam Photos/ George Calin
Ludovic Orban, despre demisia lui Victor Costache. Foto: Inquam Photos/ George Calin

Totodată, premierul a discutat și despre demiterea Georgetei Bumbac, din funcția de secretar general în cadrul aceluiași minister.

„Domnul ministru Costache și-a dat demisia din motive de natură personală și profesională. În ceea ce privește demiterea, doamna Bumbac ocupa funcția de secretar general prin delegare de competență. Deci nu era o poziție ocupată prin concurs.

Odată cu numirea noului ministru, noul ministru trebuie să propună secretarul general. Secretarul general și de asemenea secretarii de stat trebuie să facă o echipă bună cu ministrul, ministrul trebuie să aibă încredere, iar în ceea ce privește secretarul general, el este mână dreaptă a ministrului și ministrul are nevoie de un om de maximă încredere pentru a putea să se bizuie pe activitatea secretarului general”, a declarat vineri dimineață, Ludovic Orban.

În ceea ce privește numirea unui noi secretar de stat în Ministerul Sănătății, numirea premierului îl include pe Dragoș Garofil pentru ocuparea funcției.

Potrivit mai multor surse vehiculate în mass-media, lui Victor Costache i s-ar fi cerut demisia de către Ludovic Orban, după ce Costache anunțase intenția de a testa întreaga populație din București. Nemulțumiri au venit și din cadrul unităților spitalicești, unde medicii nu sunt dotați cu echipamentele necesare pentru a se proteja pe perioada îngrijirii pacienților infectați cu coronavirus.

Mai mult, criza de la Suceava, unde sunt peste 100 de cadre medicale contaminate, din totalul de 1.300, a fost momentul în care s-a văzut că Victor Costache a pierdut din autoritate, scriu jurnaliștii de la Radio Europa Liberă România.

Urmăriți Impact.ro și pe