EXCLUSIV

De ce se tem rușii de folosirea hipnozei asupra militarilor Moscovei. Cât de periculoasă este, de fapt. „Hipnotismul poate fi folosit și drept armă, ba chiar una foarte serioasă”. EXCLUSIV

De ce se tem rușii de folosirea hipnozei asupra militarilor Moscovei. Cât de periculoasă este, de fapt. „Hipnotismul poate fi folosit și drept armă, ba chiar una foarte serioasă”. EXCLUSIV

Hipnotismul, una dintre amenințările de care cei ce conduc destinele armatei ruse în prezent par  a se tem foarte tare, e o „armă foarte serioasă”. Afirmația aparține celui mai cunoscut hipnotist român, Andrei Voicu. Cel ce a devenit cel mai apreciat specialist în hipnoză de la noi, profesie de care se ocupă de mai bine de 12 ani, a precizat pentru IMPACT.RO că hipnoza trebuie luată în mod serios ca posibilă „armă”.

De ce se tem rușii de folosirea hipnozei asupra militarilor Moscovei

Hipnoza poate deveni o armă teribilă. E vorba despre partea urâtă a hipnozei, ce poate fi folosită de cei care o cunosc. Spun urâtă fiindcă ea manipulează oamenii fără voia lor, încălcându-le practic liberul arbitru, propria voință”, a afirmat Andrei Voicu pentru IMPACT.RO. El susține că hipnoza poate fi folosită împotriva a sute, ba chiar a mii de persoane, chiar și de la distanță.

„Vorbim despre o realitate nouă pentru cei care devin implicați sub efectul unei asemenea hipnoze. Practic, le schimbi realitatea. E de ajuns să înceapă să creadă doi sau trei realitatea pe care le-o propune cel ce execută hipnoza, și zeci sau sute de alți oameni îi vor urma. Fiindcă își va spune cuvântul efectul de turmă. Prin efectul de turmă se poate schimba optica a sute de oameni”, adaugă același Andrei Voicu.

De ce se tem rusii de folosirea hipnozei asupra militarilor Moscovei
De ce se tem rusii de folosirea hipnozei asupra militarilor Moscovei. Foto: Andrei Voicu

Efectele hipnozei se pot resimți și de la sute de kilometri depărtare

Specialistul român susține că  un exercițiu de hipnoză poate fi executat cu succes și de la sute de kilometri depărtare. „Poți schimba realitatea unor subiecți nu doar de pe scenă, în fața publicului, așa cum am făcut-o eu de multe ori, în diverse emisiuni de televiziune. Același lucru se poate face și de la distanță, inclusiv de la sute de kilometri depărtare. Induci o nouă realitate oricând, oricui. Caz în care cei în cauză au parte de noi acțiuni sau dorințe, fiindcă mintea lor este manipulată”, mai precizează el.

Andrei Voicu a reamintit de altfel că acest aspect mai puțin cunoscut al hipnozei a fost folosit pe post de armă încă din Al Doilea Război Mondial. „Hitler e printre cei care au realizat printre primii despre efectele hipnozei. Ca atare, nu a pregetat să dea ordin ca hipnoza să devină o armă, spre finele celui de-Al Doilea Război Mondial. Nu e o noutate, să zicem, care ține de Moscova. Rușii care, repet, au avut o școală foarte puternică a hipnozei, știu însă despre ce vorbesc!”.

Un document oficial de la Kremlin pe această temă a fost publicat de rușii din exil

Recent, un document oficial ce a circulat prin birourile Kremlinului a dezvăluit o latură mai puțin obișnuită a Serviciului Federal de Gardă (FSO) de la Moscova, cel care se ocupă cu protecția demnitarilor precum liderul Vladimir Putin, în contextul extinderii războiului din Ucraina pe teritoriul Rusiei.

Documentul, dat publicității de o revistă rusă ce apare în exil, „Insider”, indică că specialiștii ruși se concentrează și pe pregătirea psihologică, astfel încât agenții FSO să aibă „sprijinul moral și psihologic” necesar pentru a rezista unui potențial „atac ideologic masiv” executat din partea unor forțe străine, occidentale. Memoriul respectiv vorbește, printre altele, despre „infectarea psihologică a militarilor ruși” și nu ezită să avertizeze cu privire la „generatoare psi” și „abilități hipnotice” utilizate de către militari străini la adresa forțelor Moscovei.

Urmăriți Impact.ro și pe