De ce să ții cartofii în apă rece înainte de preparare. Efectul nebănuit cunoscut doar de bucătarii iscusiți

Anca Manolica 03.10.2022, 11:53
De ce să ții cartofii în apă rece înainte de preparare. Efectul nebănuit cunoscut doar de bucătarii iscusiți

Fie că îi preferi prăjiți sau piure, copți sau fierți, cartofii sunt una dintre cele mai iubite legume. Sunt delicioși ca garnitură de sine stătătoare, dar sunt gustoși și atunci când sunt folosiți în tocănițe, ciorbe sau alte preparare delicioase. Pentru un gust deosebit, Chef Hadad dezvăluie mai multe secrete în prepararea cartofilor. Iată de ce ar trebui ținuți în apă rece înainte de gătire.

De ce ar trebui să cartofii în apă rece înainte de a-i găti

Nu sunt multe alimente pe care toată lumea este de acord că sunt minunate, dar cartofii sunt cu siguranță unul dintre ele. În fiecare an, sunt produse milioane de tone de tuberculi, pentru ca oamenii să mănânce cartofi chiar și în fiecare zi. Așadar, nu este de mirare de ce s-au inventat atât de multe moduri de a-i găti.

Chef Hadad a dezvăluit cititorilor săi mai multe secrete pe care le deține legate de pregătirea cartofilor, mai ales a celor prăjiți pe care oricine îi adoră. Într-un articol pe blogul său, celebrul bucătar a dezvăluit un pont pe care puțini îl cunosc pentru prăjirea perfectă a acestora. Ei bine, pentru ca ei să iasă crocanți, trebuie opăriți mai întâi, apoi ținuți în apă rece, și ulterior puși la prăjit.

Pentru cartofi prăjiți crocanți, o metodă bună este să fie blanșați (n.r. opăriți) înainte. Puneți-i în apă care fierbe pentru 3 minute, apoi lăsați-i 10 minute în apă foarte rece. După care uscați-i pe un prosop și puneți-i la prăjit în ulei. Blanșarea scoate o parte din umiditatea din cartofi, ajutând la o prăjire mai crocantă.”, a dezvăluit Chef Hadad.

Chef Joseph Hadad
Chef Joseph Hadad

Cum poți decoji cartofii foarte ușor, dacă îi fierbi în coajă

Pe lângă trucul cu cartofii prăjiți, bucătarul a mai dezvăluit și alte secrete. De exemplu, cum pot fi aceștia decojiți foarte ușor, dacă îi fierbem în coajă. Astfel, dacă nu vrei să te chinui prea mult cu decojirea lor, un truc simplu este să îi crestezi de jur-împrejur la jumătate când sunt încă cruzi.

Ulterior, după ce au fiert și i-ai scurs, lasă-i puțin la răcit, după care prinde fiecare cartof de ambele capete, trăgând ușor. Vei vedea cum coaja se va îndepărta dintr-o bucată pe fiecare parte.

Totodată, cartofii fierți în coajă se pot transforma cu ușurință în piure. Tot ce trebuie să faci este să îi fierbi ca de obicei, iar când sunt gata să îi tai pe jumătate. Apoi, „pe un bol se așază o strecurătoare cu ochiuri mari sau un grătar caroiat cu ochiuri mici. Așezați jumătățile de cartof cu tăietura în jos și presați ușor cu palma. Pulpa va trece prin grătar, iar coaja va rămâne deasupra.”, este un alt truc util dezvăluit de celebrul Chef Joseph Hadad.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...