De ce să stropeşti florile cu apă oxigenată. Tratamentul de care habar nu aveai

Badea Violeta 13.10.2021, 16:08
De ce să stropeşti florile cu apă oxigenată. Tratamentul de care habar nu aveai

Dacă adori florile, vei dori să le poți păstra cât mai mult timp în casă pentru parfumul și culorile lor vesele. Tocmai de aceea, noi ne-am gândit să venim în ajutorul tău și să-ți dezvăluim un tratament de care sigur nu știai. Iată de ce este bine să le stropești cu apă oxigenată.

De ce este bine să pulverizezi apă oxigenată pe florile tale preferate

Nu mai este un secret pentru nimeni că florile aduc speranță, romantism și bună dispoziție. Totuși, acestea încep să se ofilească după un timp și totul se poate transforma într-un peisaj dezolant. Din fericire există un tratament care le poate menține proaspete pentru mai mult timp.

Este vorba despre apa oxigentă. Da, ai auzit bine! Deși este folosită de cele mai multe ori în scopuri medicale, această substanță are capacitatea de a salva plantele care încep să ofilească. În continuare îți vom explica cum este posibil acest lucru.

Uneori, noi suntem principalii vinovați pentru că plantele noastre au de suferit, fiindcă le udăm prea des și rădăcinile lor încep să putrezească sau nu le udăm și frunzele lor încep să putrezească. Dacă ai comis prima greșeală, atunci tot ceea ce trebuie să faci este să scoți planta din ghiveci și să-i tai rădăcinile care au putrezit.

Apoi, floarea se lasă să se usuce cât mai bine. Între timp, ghiveciul se pregătește pentru replantat cu pământ din comerț și bobițe de perlit. Acestea vor fi de mare ajutor pentru ca apă să fie drenată bine. După ce s-a uscat planta diluează apa oxigenată cu trei părți de apă și pulverizează pe rădăcini.

La ce ajuta apa oxigenata
La ce ajuta apa oxigenata

La ce ajută apa oxigenată

Apă oxigenată sau peroxidul de hidrogen este compusă din aceiaşi atomi ca şi apa obișnuită. Singura diferență este existența unui atom suplimentar de oxigen. Acesta oferă proprietăţile extrem de benefice pentru plante. Acest lichid îndepărtează mucegaiul care s-a format pe rădăcinile florilor.

De asemenea, apa oxigenată are capacitatea de a distruge bacteriile și ciupercile, fără a afecta rădăcinile sănătoase ale plantei. Mai mult, aceasta acționează ca un îngrășământ pentru plante și contribuie semnificativ la creșterea lor sănătoasă.

Deși este o soluție chimică, apa oxigenată se descompune natural, în apă și oxigen. Este un lichid care nu afectează mediul, așa că poate fi folosit fără nicio grijă.