De ce să speli mobila cu lapte. Trucul de care prea puţină lume ştie, e spectaculos

Ioana Bucur 10.01.2022, 18:21
De ce să speli mobila cu lapte. Trucul de care prea puţină lume ştie, e spectaculos

Nu ai nevoie de un dulap plin cu produse scumpe pentru curățat diferite pete sau suprafețe ca să ai o casă curată și corect îngrijită. Cu toate că rafturile magazinelor au o selecție uriașă când vine vorba despre acest capitol, există variante mult mai puțin toxice, unele chiar naturale, cu care vei obține rezultate identice. Află de ce se recomandă să speli mobila cu lapte. Este un truc pe care prea puțini îl cunosc, dar care are efecte spectaculoase.

Trucuri inedite pentru curățenie

În cazul românilor, inima casei este, fără îndoială, bucătăria – locul în care ne începem ziua cu o cească de cafea, mâncăm împreună cu familia, învățăm rețetele preferate de la mama sau bunica sau locul în care punem în aplicare propriile experimente culinare, mai mult sau mai puțin reușite. Însă după fiecare dintre aceste momente urmează o muncă de care toți fug: curățenia.

Bucătăria este încăperea în care trebuie să facem curățenie cel mai des. Nu doar ordine, ci curățenie, adică să ne luptăm cu urmele de grăsime, de arsură, stropii de ulei ce ajung parcă peste tot. Pentru fiecare tip de pată, pentru fiecare tip de suprafață (lemn, inox, plastic) avem câte un produs ce promite rezultate spectaculoase, dar care vine și cu o serie de indicații ce trebuie urmate cu strictețe pentru a nu ajunge în situația neplăcută de a ne strica mobila de bucătărie sau aparatura. Pentru cei care își doresc să încerce și altceva, există și variante naturale la fel de eficiente.

Apa și săpunul pot face minuni. Dizolvă câteva picături de săpun cu pH neutru într-un vas cu apă călduță și folosește soluția fără ezitare pentru a șterge praful și murdăria de pe suprafața dar și din interiorul mobilierului de bucătărie.

De ce să speli mobila cu lapte

De ce să speli mobila cu lapte

În cazul suprafețelor lăcuite, arma secretă este un ingredient nelipsit din frigiderul românilor, laptele. După ce se îndepărtează primul strat de murdărie cu o cârpă îmbibată în amestecul de apă și săpun, se mai șterge o dată zona cu o altă lavetă umezită doar cu apă și apoi cu una uscată. Apoi se toarnă lapte într-un pahar sau într-un bol mic și se umezește cu el o altă cârpă. Acolo unde vedeți că au rămas pete, frecați ușor cu cârpa înmuiată în lapte. Uscați bine și veți vedea că pata a dispărut.

Zeama de lămâie este un alt aliat de nădejde în timpul curățeniei, mai ales în cazul urmelor de grăsime. Într-o cană cu apă se adaugă sucul stors de la o lămâie, se amestecă bine, apoi se toarnă într-un recipient cu pulverizator. Aplicați pe mobilier, lăsați să acționeze și, după câteva minute, veți vedea cum grăsimea începe să devină vizibilă sub formă de picături. Ștergeți cu o cârpă umezită în apă și mobila dumneavoastră va fi curată.

Urmăriți Impact.ro și pe