De ce să scufunzi cartofii în gheaţă înainte de a-i pune la prăjit. O să îţi pară rău că nu ştiai acest truc

Andra Daoud 15.01.2022, 13:07
De ce să scufunzi cartofii în gheaţă înainte de a-i pune la prăjit. O să îţi pară rău că nu ştiai acest truc

Se spune că mâncărurile cele mai simple au nevoie de atenție deosebită atunci când sunt preparate, iar cartofii prăjiți nu fac excepție. Banalii cartofi pe care îi pregătim pe post de garnitură sau atunci când vrem să mâncăm repede ceva sățios și delicios au un secret bine păstrat, pe care toate gospodinele ar trebui să îl știe.

De ce să scufunzi cartofii în gheață înainte de a-i pune la prăjit

Probabil că nu există nimeni căruia să nu îi placă delicioșii cartofi prăjiți. Crocanți, rumeniți, cu brânză rasă deasupra sau simpli – cartofii prăjiți sunt buni în orice moment și în orice combinație. Pentru un rezultat perfect este nevoie să țineți cont de un truc care va schimba complet felul în care ies cartofii prăjiți.

De multe ori, cartofii prăjiți ies moi și fazi, îmbibați în ulei. Nu este de dorit așa ceva, iar pentru a vă asigura că obțineți o porție de cartofi prăjiți extra-crocanți, aveți nevoie doar de un bol cu apă rece ca gheața. Curățați cartofii și tăiați-i bastonașe, apoi puneți-i într-un bol cu apă și gheață. Lăsați-i așa cel puțin 10 minute, însă ideal este să stea chiar și câteva ore, adăugând gheață atunci când se topește.

În acest fel, amidonul în exces de pe suprafața cartofilor va fi spălat și veți elimina riscul ca aceștia să se lipească între ei în timpul prăjirii. În plus, cartofii foarte reci, atunci când vor fi scufundați în ulei încins, vor forma o crustă la exterior care îi va ajuta să se păstreze crocanți după gătire.

De ce să scufunzi cartofii în gheaţă înainte de a-i pune la prăjit. O să îţi pară rău că nu ştiai acest truc
Cartofi prăjiți crocanți

Cartofi în crustă de parmezan, crocanți și aromați

Acei cartofi cu crustă crocantă și aromată pe care îi mâncați la restaurant sau la fast-food pot fi obținuți și acasă, în propria bucătărie. Pentru asta veți avea nevoie de amidon alimentar. Amidonul este prezent în mod natural în cartofi, însă este nevoie de un strat suplimentar pe suprafața acestora.

Ingrediente:

  • 4-5 cartofi mari
  • 1 lingură boia dulce
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 linguriță usturoi pudră
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Curățați cartofii și tăiați-i în bastonaje mari, undeva intre pai și wedges. Spălați cartofii în apă foarte rece, apoi puneți-i la scurs într-o sită sau pe un prosop absorbant. Într-un bol, amestecați amidonul, boiaua, parmezanul, usturoiul pudră și sarea. Puneți cartofii în bol și asigurați-vă că amestecul ajunge pe toți cartofii. Puteți folosi o pungă de tip zip-lock pentru a amesteca mai bine cartofii și a nu face mizerie.

Puneți ulei într-o tigaie pe foc și când este încins, adăugați cartofii. Amestecați din când în când, pentru ca aceștia să se prăjească uniform. Scoateți cartofii prăjiți cu ajutorul unei palete, pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie, care să absoarbă excesul de ulei. Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe