De ce să pui un căţel de usturoi în ghiveciul plantelor. Trucul e genial

Iancu Andreea, Mihai Roșoiu 04.10.2021, 11:42
De ce să pui un căţel de usturoi în ghiveciul plantelor. Trucul e genial

Usturoiul este considerat unul dintre alimentele-minune pe care medicii și nutriționiștii ni-l recomandă pentru beneficiile sale pentru sănătate. De asemenea, el este adesea utilizat într-o mulțime de rețete, datorită savorii aparte pe care o conferă mâncărurilor. Totuși, de multe ori ne confruntăm cu dificultatea de a găsi un usturoi de calitate în magazine sau piețe. Astfel, un truc minunat pentru cei care apreciază acest aliment este extrem de util pentru oricine. Iată de ce să pui un cățel de usturoi în ghiveciul plantelor. Se pare că vei avea parte de o surpriză în doar câteva zile.

De ce e bine să pui un cățel de usturoi în ghiveciul plantelor

Gospodinele ascund o mulțime de trucuri utile pentru casă și grădină, iar unul dintre acestea privește și usturoiul. Se pare că dacă pui un cățel de usturoi în ghiveciul plantelor, vei observa o modificare neașteptată. Poți încerca să așezi usturoi într-un pahar cu apă sau chiar direct în ghiveciul plantelor astfel încât, după câteva săptămâni să apară planta propriu-zisă. În acest fel, te vei putea bucura de propria producție de usturoi. Există și câteva reguli pe care le poți urma pentru a obține usturoi verde în ghiveci.

Adaugă câțiva căței de usturoi într-un ghiveci, de o adâncime de minimum 20 de centimetri, cu găuri, în care ai așezat puțin pământ de flori, și vei obține astfel o „recoltă” de usturoi. Ai nevoie de o căpățână de usturoi și separă cățeii fără să elimini coaja. Umple ghiveciul cu pământ și îngroapă cățeii de usturoi cu partea ascuțită în sus. Acesta va răsări în 16-32 de săptămâni după plantare.

De ce să pui un cățel de usturoi în ghiveciul plantelor
Usturoiul, un aliment ce poate fi crescut în ghiveciul florilor

Trucuri simple pentru a obține usturoi la tine acasă

Ideal este ca usturoiul să fie plantat toamna sau iarna, planta preferând în faza de dezvoltare temperaturile mai scăzute, care sunt cuprinse între 0 și 15 grade Celsius. Ulterior, usturoiul poate să stea chiar și la 25 de grade Celsius. Pe de altă parte, pentru a obține un usturoi grozav pentru rețetele din bucătărie, asigură-te că planta este udată cu moderație, prea multă apă ducând la îmbolnăvire.

De asemenea, lunar, trebuie să adăugăm puțin compost. Momentul în care frunzele exterioare încep să se usuce și să capete o culoare maronie, usturoiul poate fi recoltat. Planta poate fi lăsată să se usuce la soare timp de câteva zile, până când bulbul se usucă bine, acesta poate fi depozitat într-un loc răcoros și uscat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...