De ce să pui scorțișoară în pâmântul florilor. Trucul uimitor

Iancu Andreea 04.08.2021, 20:03
De ce să pui scorțișoară în pâmântul florilor. Trucul uimitor

Planetele verzi și florile reprezintă un accesoriu de design care înfrumusețează orice casă. De multe ori însă, îngrijirea acestora poate fi anevoioasă. Iubitorii plantelor de apartament pot descoperi o mulțime de trucuri care să prelungească viața și să ajute florile să se păstreze cât mai frumoase. Un truc uimitor este cel care presupune să pui scorțișoară în pământul florilor. Vei descoperi efecte nebănuite după ce îl vei aplica.

Ce se întâmplă dacă pui scorțișoară în pământul florilor

Îngrijirea plantelor de apartament poate reprezenta o modalitate de relaxare pentru fiecare dintre noi, după o zi dificilă la birou. Totuși, mulți consideră că este nevoie de studiu al florilor înainte de a te putea bucura de un colț de Rai în grădina sau balconul tău. Din fericire, o mulțime de trucuri te ajută să prelungești și să îngrijești viața plantelor tale. Unul dintre ele presupune să pui scorțișoară în pământul florilor.

Dacă îți dorești să te bucuri de frumusețea florilor din ghiveci pentru mai mult timp, poți să aplici câteva trucuri simple. De exemplu, atunci când ai udat în exces plantele, poți apela la apa oxigenată pentru a nu le omorâ. De asemenea, un efect uimitor au și scorțișoara și cojile de ouă. Aceste două ingrediente vor face minuni. Trebuie doar să strângi cojile de ouă, să le speli de albuș și să le lași la uscat. Apoi, ele se vor mărunți la blender, astfel obținând o pudră plină de calciu și minerale. La 200 de grame de pudră de coji de ouă se adaugă o linguriță de scorțișoară. Aceasta din urmă are efect antimicrobian și antimucegai, păstrând plantele sănătoase mai mult timp. Amestecul se pune în ghiveci, la suprafață.

De ce să pui scorțișoară în pământul florilor
Ingrediente din bucătărie cu care poți îngriji florile din ghiveci

Scapă de mucegai cu bicarbonatul de sodiu

Cu siguranță ai observat că mucegaiul își face adesea simțită prezența și în ghiveciul florilor. Cel mai adesea atunci când pământul din ghiveci rămâne umed pentru o perioadă extrem de lungă. Pentru a nu afecta creșterea plantei cu soluții toxice, poți apela la una naturală, pe bază de bicarbonat de sodiu. Aceasta îți va salva florile din ghiveci care au fost atacate de mucegai.

Ai nevoie să sapi mai întâi pământul de la suprafață și să îl îndepărtezi ușor, fără a ajunge la rădăcini. Între timp, pregătește un bol de pământ proaspăt pentru flori, peste care ai presărat o linguriță de bicarbonat. Amestecă bine totul și apoi pune acest pământ în ghiveci și tasează cu grijă. În acest mod vei preveni apariția mucegaiului în ghivecele tale de flori.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...