De ce să pui sare în mașina de spălat. Trucul gospodinelor experte în curățenie

Andra Daoud 15.09.2022, 12:57
De ce să pui sare în mașina de spălat. Trucul gospodinelor experte în curățenie

Sarea este ingredientul care nu lipsește din nicio casă. O folosim atunci când gătim, dar este extrem de eficientă și ca remediu casnic și ne poate scoate din multe încurcături. Sarea poate fi folosită pentru curățarea anumitor suprafețe din casă, însă poate fi adăugată și în mașina de spălat, iar odată încercat acest truc, nu veți mai spăla hainele altfel.

Motivul pentru care ar trebui să adaugi sare în mașina de spălat

Sarea este ingredientul care dă gust oricărei mâncări, însă ea poate fi folosită cu succes și în afara bucătăriei. Alături de bicarbonatul de sodiu, oțetul și sucul de lămâie, sarea este folosită ca remediu casnic ieftin și la îndemână, fiind eficientă mai ales atunci când vine vorba despre curățenie. În ceea ce privește spălatul hainelor, sarea poate face minuni atunci când este adăugată în mașina de spălat.

Tot ce vă trebuie este un săculeț, pe care îl puteți improviza dintr-o cârpă și un șnur, și o mână de sare. Aveți grijă însă să folosiți sare grunjoasă, pentru că este mai eficientă și nu se dizolvă așa de ușor precum sarea normală. Atunci când puneți haine la spălat, pe lângă detergent, adăugați și săculețul cu sare. Acesta poate fi pus în cuva mașinii de spălat și face minuni, mai ales când vine vorba despre hainele deschise la culoare.

Apa de la robinet este dură în multe zone ale țării și uneori poate lăsa pete galbene sau cenușii pe hainele de culoare albă. Acestea pot fi prevenite grație trucului cu săculețul de sare: aceasta împiedică pătarea hainelor în timpul spălării și ajută și la eliminarea petelor vechi de pe țesături.

De ce sa pui sare in masina de spalat. Trucul gospodinelor experte in curatenie
Sarea grunjoasa poate fi adaugata in masina de spalat, pentru eliminarea petelor

Cum scapi de petele galbene de pe haine folosind sare

Tricourile și cămășile deschise la culoare au tendința să se păteze în zona axilei, din cauza deodorantului pe care îl folosim zi de zi. Pentru a elimina aceste pete, este suficient să amestecați câteva lingurițe de sare cu zeamă de lămâie, până se formează o pastă. Aplicați amestecul peste petele de pe haine și lăsați să acționeze câteva minute.

Frecați cu ajutorul unei cârpe sau cu un burete moale, după care puneți hainele la spălat la program normal. Trucul este eficient pentru toate tipurile de țesături și funcționează perfect în cazul hainelor albe și deschise la culoare. Evitați să folosiți amestecul pe hainele negre sau de culoare închisă, pentru că sucul de lămâie decolorează și riscați să rămână pete mai deschise la culoare pe materialul respectiv.

Urmăriți Impact.ro și pe