De ce să pui hârtie de copt între hainele din şifonier. E viral trucul, toată lumea face asta

Ioana Bucur 25.07.2022, 14:32
De ce să pui hârtie de copt între hainele din şifonier. E viral trucul, toată lumea face asta

Inventată în 1927, a devenit una dintre cele mai folosite „ustensile” din bucătărie, oricând avem de preparat ceva în cuptor, însă poate fi la fel de utilă și în alte camere ale locuinței. Află de ce este recomandat să pui hârtie de copt între hainele din șifonier, un truc ce nu ar trebui să îți lipsească din arsenal. Adevărul este că puțini s-ar gândi la o asemenea utilizare.

Află de ce să pui hârtie de copt între hainele din șifonier

Există puține bucătării în România în care să nu existe măcar o rolă de hârtie de copt. Este folosită pentru a tapeta vasele pe care le băgăm în cuptor, prevenind lipirea și arderea preparatelor.

A fost creată în 1927, iar de atunci a devenit unul dintre așii din mâneca gospodinelor din toate colțurile lumii.

Cine s-ar gândi că banala hârtie de copt are utilizări și în afara bucătăriei? Foile de pergament ce au un strat subțire de ceară se pot pune între hainele din șifonier.

Înfășoară în hârtie de copt pantaloni, bluze, sau rochii și vei vedea cum acest simplu truc te va scăpa de unele bătăi de cap.

Rezultatul? Pergamentul va absorbi umezeala din dulap sau șifonier, ceea ce înseamnă că va reduce semnificativ riscul ca pe haine să apară petele galbene cauzate de umezeală și care sunt apoi foarte greu de scos din țesături.

Prin acest truc simplu, hainele tale preferate vor fi protejate de factorii externi nocivi, iar articolele pot fi depozitate pentru o perioadă lungă de timp fără emoții.

De ce să pui hârtie de copt între hainele din şifonier. E viral trucul, toată lumea face asta

Alte utilizări

Electrocasnicele și accesoriile de bucătărie și baie cu suprafețe cromate arată bine, însă sunt dificil de întreținut. Șterge-le cu hârtie de copt și vei vedea cum urmele de degete și grăsime dispar.

Dacă vei șterge rapid suprafața ce se încinge a fierului de călcat cu pergament, vei vedea că va aluneca mult mai ușor pe haine.

Dacă nu vrei ca sosurile și grăsimea din mâncare să nu se împrăștie pe pereții interiori ai cuptorului cu microunde, acoperă placa cu o folie de hârtie de copt.

Dacă ai vărsat apă pe paginile unei cărți, separă filele și pune între ele hârtie de copt. Astfel, hârtia nu se va încreți când se usucă.

După ce ai ajuns acasă cu o bucată abia cumpărată de brânză, înfășoar-o în pergament. Acest lucru îi va păstra mai bine aroma, permițând brânzei să respire.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...