De ce să pui felii de castraveți în toate colțurile bucătăriei. Vei scăpa de o mare problemă, trucul e genial

Dumitrică Roxana 14.08.2022, 19:09
De ce să pui felii de castraveți în toate colțurile bucătăriei. Vei scăpa de o mare problemă, trucul e genial

Nu doar pesticidele înlătură gândacii din bucătărie. Un truc care te poate ajuta să scapi de insectele nedorite din locuință are la bază o legumă des întâlnită în meniul unei zile de vară, și anume castravetele.

Mai mari sau mai mici, cu aripi sau fără, atunci când ne gândim la gândaci de bucătărie e imposibil să nu ne strâmbăm cu dezgust, dar și groază. Există câteva remedii simple care vă ajută să preveniți apariția gândacilor.

Cum te scapă de gândaci castravetele

Această legumă delicioasă, dar hidratantă, are un gust uimitor, dar știați că gândacii găsesc esența și aroma castraveților dezgustătoare!? Da, acest lucru este adevărat și păstrarea câtorva felii în jurul locurilor în care găsești gândaci îi poate ține departe de bucătăria ta.

„Secretul” acestui truc stă în mirosul eliminat de castraveți, astfel că este nevoie ca acesta să fie tăiat în felii nu foarte subțiri, pe care le plasăm în locurile în care vedem că își fac apariția cele mai multe astfel de insecte. Lăsăm feliile de castravete să acționeze peste noapte, astfel că ziua următoare vom sesiza că aceștia nu-și vor mai face apariția.

În unele situații, produsele chimice cumpărate din supermarket ajung să nu ne fie pe plac atunci când încercăm să eliminăm gândacii din bucătărie sau alte încăperi ale locuinței. O alternativă simplă și eficientă este castravetele, o legumă des întâlnite în mai toate bucătăriile românești.

Insecticide eficiente în lupta împotriva gândacilor

Există și soluții chimice eficiente în lupta împotriva gândacilor Blatta orientalis, cunoscuți ca gândaci negri de bucătărie. Printre acestea se numără cele care au în componență:

  • alfacipermetrin (spray)
  • bendiocarb (spray, pulbere, aerosol)
  • betaciflutrin (spray)
  • clorpirifos (spray)
  • ciflutrin (spray)
  • cifenotrin (spray, aerosol)
  • deltametrin (spray, pulbere, aerosol)
  • diazinon (spray, pulbere)
  • diclorvos (spray, momeală)
  • dioxacarb (spray)

Un alt truc ușor de bucătărie pe care îl puteți folosi pentru a ține la distanță gândacii este amestecarea unei lămâi, cu  două linguri de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă fierbinte. Amestecați bine și turnați în gurile de scurgere sau spălați zona de sub chiuvetă  cu această soluție pentru a opri înmulțirea gândacilor în bucătărie.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe