De ce să pui cuburi de gheaţă în ghivecele cu flori. Este trucul verii 2022

Badea Violeta 06.07.2022, 10:33
De ce să pui cuburi de gheaţă în ghivecele cu flori. Este trucul verii 2022

Plantele de interior au devenit una dintre cele mai populare tendințe în materie de amenajări interioare în ultimii ani, contribuind la injectarea atât a unei note de natură, cât și a unui sentiment de calm în spațiile noastre de locuit. Cu toate acestea, a fi proprietarul unei flori nu este deloc simplu, deoarece trebuie să ai grijă de planta ta pentru a o menține sănătoasă și vibrantă. Iată cum te pot ajuta cuburile de gheață!

Pune cuburi de gheaţă în ghivecele cu flori. Efectele sunt uluitoare

Adăugarea cuburilor de gheață în ghivecele cu flori poate părea o nebunie, dar află că acest truc are un efect cu totul neașteptat. În primul rând, această metodă te va ajuta să nu mai exagerezi cu udarea.

E adevărat că florile au nevoie de apă, dar ce e prea mult strică. Pentru a nu uda excesiv și a risca să omori plantele tale preferate, poți folosi cu încredere cuburile de gheață.

Acestea se vor topi încet pe sol, eliberând treptat apa, care se va scurge în cele din urmă până la rădăcinile florilor tale. De asemenea, această metodă poate revitaliza plantele moarte.

Însă, mai întâi de toate, trebuie să tai frunzele sau ramurile uscate. Apoi, trebuie să pui într-un recipient cu apă niște îngrășământ pentru plante și apoi să amesteci totul cu ajutorul unei linguri.

Acum, adaugă lichidul obținut într-un recipient pentru cuburi de gheață și introdu-l în congelator. După ce s-au format cuburile, adaugă-le pe sol. Trucul trebuie repetat în mod constant, cel puțin o zi pe săptămână, iar în câteva luni planta își va reveni.

De ce e bine sa pui cuburi de gheata in ghivecele cu flori
De ce e bine sa pui cuburi de gheata in ghivecele cu flori

Altă metodă prin care poți să revitalizezi plantele de apartament

Potrivit specialiștilor, plantele de apartament pot avea nevoie de revitalizare și atunci când ghiveciul devine prea mic pentru mărimea rădăcinilor.

Prin urmare, acestea trebuie transferate într-un ghiveci mai încăpător. Totuși, transferul trebuie făcută cu atenție pentru ca rădăcina să nu se rupă. Orice mișcare greșită poate dăuna plantei.

De asemenea, este important să le respecți plantelor tale nevoile de udare. Unele flori au nevoie de o udare abundentă, altele au nevoie de mai puțină apă.

În plus, trebuie să te asiguri că plantele au parte de lumina necesară, venită de la soare, pentru unele dintre plante, în timp ce altele trebuie așezate doar la lumina venită indirect.

Verifică dacă florile tale dau semne de ofilire. În acest caz pune o perdea, pentru ca razele soarelui să nu le mai afecteze sau mută-le într-un loc unde este mai bine protejată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...