De ce să nu porţi niciodată haine second-hand. Motivul este unul cu totul neaşteptat

Iancu Andreea, Alexandra Chiric 29.06.2021, 20:51
De ce să nu porţi niciodată haine second-hand. Motivul este unul cu totul neaşteptat

Există o tendință în rândul pasionaților de modă de a căuta articole vestimentare din magazinele de tip second-hand, în încercarea de a readuce la viață unele piese croite după tendințele trecute. Totuși, unii specialiști consideră că nu e bine să porți haine second-hand, aducând argumente total neașteptate. Se pare că totul se leagă de energiile care ne înconjoară și care ne influențează viața.

De ce să nu porți haine second-hand

Pornind de la ideea că toate lucrurile care ne înconjoară au o încărcătură energetică, putem să ne gândim inclusiv la faptul că hainele pe care alegem să le purtăm ne pot influența. Dincolo de încărcătura emoțională pe care o capătă obiectele vestimentare vechi, lăsate moștenire de familie, acele haine second hand pot veni și ele cu o anumită energie, de la persoana care obișnuia să le poarte. Fiecare dintre noi reprezintă o formă de energie, iar aceasta poate fi influențată de aceea a hainelor pe care le îmbrăcăm.

Bioernergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit recent, în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse de la Antena 3 despre faptul că haina poartă o amprentă energetică, aceasta ajungând să ne influențeze. Astfel, specialistul ne recomandă ca atunci când ajungem în magazine precum cele de donații haine București să alegem acele articole cu care simțim că rezonăm, nicidecum să ne ghidăm după brandul care a produs acea haină. Trebuie să ne raportăm la sentimentele pe care ni le conferă articolul vestimentar.

Eu nu dau bani mulți pe haine. Îmi cumpăr lucruri care să fie pe aceeași rezonanță magnetică cu mine, pentru că despre asta vorbim. Și dau haine celor care știu că o să le poarte cu drag, povestește Lidia Fecioru.

De ce să nu porți niciodată haine second hand
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru recomandă să nu purtăm haine second hand

Hainele „la mâna a doua” îți pot schimba starea de spirit

Dincolo de pasiunea pentru haine vintage, pe care unii o exprimă atunci când aleg articole vestimentare vechi, remarcăm și prețul cu mult redus față de magazinele din mall. Totodată, pe lângă energiile pe care le poartă aceste piese, este important să ținem cont de necesitatea de a le curăța cu atenție. Totuși, specialistul în bioenergie este de părere că astfel de haine ar trebui evitate.

Eu zic să curățăm foarte bine aceste haine. Numai că eu nu sunt de acord cu hainele de second hand, pentru că haina poartă amprenta, susține Lidia Fecioru.

Oricât de bine ne-am strădui să curățăm hainele second hand, energiile acestora rămân și ne pot influența starea de spirit de fiecare dată când purtăm obiectul vestimentar respectiv. Astfel, hainele pe care le cumpărăm de la magazinele second hand vin la pachet cu energiile persoanelor care le-au purtat, vibrația noastră energetică fiind afectată de cea a foștilor proprietari.

Depinde foarte mult ce amprentă poartă haina. Dacă pleacă cu bucurie, cu dorința de a ajuta pe cineva, înseamnă că nu vine cu amprentă energetică negativă. Dacă la second hand sunt haine pe care o persoană le-a dat cu durere în suflet (Aoleu ce mi-a plăcut mie aia), haina aia se pătează prima, să agață de un cui sau de altceva. E ca un făcut. E regulă, este de părere Mihai Voropchievici, citat de antena3.ro.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...