De ce să nu dormi în aceeași cameră cu pisica sau câinele. Îți vei mulțumi mai târziu

Anca Manolica 20.01.2023, 13:02
De ce să nu dormi în aceeași cameră cu pisica sau câinele. Îți vei mulțumi mai târziu

Dormitul în același pat cu animalul tău de companie te poate ajuta cu sentimentele de singurătate și anxietate, dar această practică implică și unele riscuri potențiale pentru sănătate. Iată ce trebuie să știi despre acest aspect. De ce ar fi mai bine să nu mai dormi în aceeași cameră cu blănosul tău.

Ar trebui să îi permiți animalului tău de companie să doarmă în patul tău?

Nu se poate nega faptul că pisicile și câinii sunt calzi și drăgălași. Faptul de a fi aproape de animalul tău de companie îți poate chiar ridica starea de spirit. Dar ai putea fi surprins să afli că împărțirea patului cu patrupedul tău blănos nu este chiar cea mai bună idee.

Știm că este greu să îți convingi prietenul cu patru picioare să doarmă în propriul pat sau în cușcă. Sunt drăguți și drăgălași și pare imposibil să le refuzi ochii lor adorabili când încearcă să sară în pat cu tine. Cu toate acestea, s-ar putea să fie mai bine să îi ții departe de patul tău.

De ce să nu dormi în aceeași cameră cu pisica sau câinele
De ce să nu dormi în aceeași cameră cu pisica sau câinele

La fel ca și nou-născuții, animalele de companie te pot trezi noaptea și te pot deranja. Fie că ai deja un patruped sau ai vrea să îți iei unul în viitor, gândește-te de două ori la locul unde îl pui să doarmă, pentru că îți poate afecta somnul, transformându-l în unul agitat și neodihnitor.

De ce ar trebui să doarmă în altă cameră

Unele animale de companie sunt mai active pe timp de noapte, astfel că te pot trezi de mai multe ori pe noapte și îți vor perturba somnul. Dacă ai crescut vreodată un cățeluș, sigur ești foarte familiarizat cu realitatea de a fi trezit de mai multe ori pe noapte chiar și pentru simplul fapt că el se plictisește. Sau nu mai vorbim despre câinii care sforăie, ei cu siguranță nefiind parteneri de somn ideali.

De ce să nu dormi în aceeași cameră cu pisica sau câinele
De ce să nu dormi în aceeași cameră cu pisica sau câinele

Permiterea animalelor de companie în dormitor te poate expune, de asemenea, la potențiali alergeni, cum ar fi părul, precum și la bacterii, viruși și paraziți care provoacă boli.

De asemenea, câinii pot manifesta un comportament agresiv, cum ar fi mârâitul, mârâitul sau chiar mușcătura, ca răspuns reflex la sperietură dacă sunt treziți pe neașteptate, iar acest lucru poate fi potențial perturbator sau periculos pentru persoana care doarme lângă ei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...