De ce să nu arunci apa în care au fiert pastele. Marile restaurante procedează așa

Andra Daoud 15.09.2022, 14:38
De ce să nu arunci apa în care au fiert pastele. Marile restaurante procedează așa

Atunci când gătesc paste, multe gospodine le strecoară la final și aruncă în chiuvetă apa în care acestea au fiert. Este greșit să aruncăm apa de la paste, spun bucătarii consacrați. Aceasta poate fi folosită în multe feluri în bucătărie, de la sosuri și până la aluaturi, așa că data viitoare când faceți paste, țineți cont de aceste trucuri!

De ce nu trebuie să arunci apa în care fierb pastele

Pastele sunt un preparat care se bucură de popularitate peste tot în lume, fiind versatile și ușor de pregătit. Majoritatea rețetelor de paste se prepară rapid, motiv pentru care acestea sunt alegerea ideală pentru un prânz rapid sau o cină sățioasă. De obicei, pastele se fierb în apă cu sare, iar separat se prepară sosul.

Atunci când fierb, pastele eliberează amidon în apă. Cu cât le lăsăm mai mult la fiert, cu atât cantitatea de amidon care rămâne în apă este mai mare. Apa cu amidon poate fi folosită în multe feluri, așa că data viitoare când fierbeți paste, nu o mai aruncați. În primul rând se folosește pentru a prepara sosul de paste. La rețeta de carbonara, de exemplu, se adaugă câte un polonic din apa în care au fiert pastele în momentul în care se face sosul.

De asemenea, după ce ați scurs pastele, păstrați o cană din apa în care au fiert, pentru că este posibil să fie nevoie să mai subțiați sosul. Pastele au tendința de a absorbi sosul cu care sunt amestecate, iar atunci când se răcesc, devin uscate. Acest lucru se poate rezolva turnând în tigaie puțin din apa în care au fiert pastele.

De ce sa nu arunci apa in care au fiert pastele. Marile restaurante procedeaza asa
Apa in care fierb pastele poate fi folosita in diferite moduri in bucatarie

Apa de la paste, ideală pentru flori

Apa în care fierb pastele poate fi folosită, de asemenea, pentru a fierbe în ea alte legume. Apa cu amidon ajută fasolea, mazărea și lintea să se înmoaie mai repede și să aibă un gust mai bun. Data viitoare când faceți paste, păstrați apa pentru a fierbe în ea leguminoase.

De asemenea, apa în care au fiert pastele poate fi folosită pentru a prepara diverse aluaturi. Atunci când frământați aluat pentru pâine, plăcintă sau pentru pizza, folosiți apă de la paste în loc de apă plată, pentru a obține un aluat suplu și elastic.

În afară de gătit, apa de la paste poate fi folosită și în gospodărie. Păstrația apa și, după ce s-a răcit, folosiți-o pentru a uda florile. Această apă ajută plantele să absoarbă mai eficient substanțele nutritive din sol și să crească sănătos.

Urmăriți Impact.ro și pe