De ce să lași cuptorul cu microunde deschis după fiecare utilizare. Trucul ascunde o explicație neașteptată

Anca Manolica 18.01.2023, 19:42
De ce să lași cuptorul cu microunde deschis după fiecare utilizare. Trucul ascunde o explicație neașteptată

Utilizarea aparatelor electrocasnice necesită multă atenție și proceduri, pentru a le prelungi cât mai mult durata de viață. Acest lucru este valabil și în cazul cuptorului cu microunde, care a devenit aproape nelipsit din gospodăriile românilor. Iată de ce ne sfătuiesc specialiștii să lăsăm ușa deschisă după fiecare utilizare. Care este explicația.

De ce trebuie să lași cuptorul cu microunde deschis după folosire

Cuptorul cu microunde se regăsește, în prezent, în majoritatea gospodăriilor de la noi din țară. Astfel că, mulți oameni încă se întreabă dacă este o idee bună să lase ușa cuptorului cu microunde deschisă după utilizare. Explicăm, în rândurile de mai jos, de ce este bine să faci acest lucru.

Cu toții încălzim mâncarea sau dezghețăm carnea și alte alimente congelate în cuptorul cu microunde. În timp ce multe gospodine închid ușa cuptorului imediat după folosire, unele preferă să o țină deschisă. Acest gest nu este deloc banal, ba mai mult, îți va fi de mare ajutor.

Potrivit specialiștilor, dacă vei lăsa ușa cuptorului cu microunde deschisă pentru o perioadă scurtă de timp după utilizare, vaporii reținuți în interior se vor putea evapora. Acest lucru împiedică condensul să lase urme de apă pe pereții cuptorului și acumularea de umiditate între straturile ușii de sticlă.

Cuptor cu microunde
Cuptor cu microunde

Trucul ascunde o explicație neașteptată

Dacă gătești sau reîncălzești ceva cu un conținut ridicat de umiditate, cum ar fi legumele, vaporii pot lăsa multă apă în interiorul cuptorului cu microunde. Acest lucru este normal, mai ales dacă îl folosești pentru o perioadă lungă de timp. Lăsată să se usuce singură, vor apărea pete care sunt adesea și mai greu de îndepărtat.

Deversările din cuptorul cu microunde se pot infiltra și în locul în care se întâlnesc cuptorul și ușa. Atunci când lichidele și alimentele se întăresc și formează o crustă, ușa poate să nu se mai etanșeze corect.

Așadar, după ce folosești cuptorul cu microunde, deschide ușa pentru o vreme și lăsă-l să se răcească. Aerisirea acestuia timp de câteva minute ajută, de asemenea, la eliminarea mirosurilor puternice de alimente. Apoi, cu ajutorul unei cârpe umede sau a unui prosop de hârtie, șterge părțile laterale, partea de sus, partea de jos și ușa din interiorul cuptorului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...