De ce să înțepi un ac în banane. O să-ţi pară rău că nu ai ştiut asta până acum

Beatrice Dumitru 31.05.2023, 08:14
De ce să înțepi un ac în banane. O să-ţi pară rău că nu ai ştiut asta până acum

Banana este, poate, unul dintre cele mai comune fructe din dieta noastră, deoarece o putem găsi pe tot parcursul anului și are și multe proprietăți și beneficii pentru sănătate. Pentru se coc foare repede, sunt multe trucuri pentru a păstra bananele proaspete mereu, însă există unul super util. Înțeapă un ac într-o banană și vezi ce se întâmplă.

Înțeapă un ac într-o banană și vezi ce se întâmplă

Bananele sunt printre cele mai consumate fructe exotice de pe glob si unii oameni de știință cred că acestea ar fi fost chiar primele fructe din lume. Puține dintre aceste sunt la fel de bune și oferă atât de multe beneficii pentru sănătate ca bananele, fiind sinonime cu energie și potasiu.

Poate petru unii este un pic mai greu să desfacă banana, dar te-ai gândit că folosirea unui ac ar putea fi de ajutor atunci când vine vorba de decojirea și tăierea unui fruct? Încearcă acest lucru pentru că un truc la îndemână. Iată ce trebuie să faci. Se înțeapă acul în banană și apoi se mișcă de la stânga la dreapta, prin pulpa fructului. Apoi, se repetă procesul câțiva centimetri mai jos până când ajunge la bază, Când vei desface banan, vei vedea că este deja feliată.

Beneficiile bananei

Mihaela Bilic a explicat într-o postare pe reţelele sociale care sunt beneficiile bananelor și a spulberat mitul că acestea îngrașă. Mai mult, medicul recomandă aceste fructe pentru că ele conțin mulți nutrienţi valoroși și spune că bananele au grijă de starea noastră de bine.

Cel mai important ingredient al lor este triptofanul, un aminoacid esențial care se transformă în organism în serotonină. Iar serotonină este substanța de care depinde starea noastră de bine liniștea și echilibrul psihic. Doar bananele și prunele conțin acest precursor natural de serotonină, așa că lăsați merele și citricele deoparte în această perioadă și puneți accent pe banane, nu strică niciodată un strop de bine în plus. Și nu, nu îngrașă!! O banană are sub 100 calorii, iar faptul că este alcalină, nu acidă precum mărul și citricele, o face prietenoasă cu tubul digestiv și nu stimulează pofta de mâncare”, a explicat Mihaela Bilic.

Normalizează presiunea arterială

Dacă te confrunți cu presiune arterială crescută, află că bananele au un efect bun asupra organismului tău. Ele reduc presiunea sângelui datorită conținutului bogat de potasiu, de aproximativ 420 de miligrame.

Scad riscul de anemie

În cazul în care te confrunți cu probleme legate de anemie, deci ai o cantitate scăzută de fier în organism, bananele te pot ajuta să reglezi acest aspect. Ele conțin fier precum și vitamina B6, care reglează inclusiv nivelul glicemiei, ajutând persoanele cu anemie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...