De ce să cureţi robinetul din baie cu hârtie de copt. Trucul e ştiut de prea puţine gospodine

Ana Ionescu 17.05.2021, 14:25
De ce să cureţi robinetul din baie cu hârtie de copt. Trucul e ştiut de prea puţine gospodine

Hârtia de copt are numeroase întrebuințări pe lângă aceea de a ajuta la protejarea tăvilor atunci când preparăm prăjituri sau alte gustări ce au nevoie de coacere. Puține gospodine ştiu însă că hârtia de copt poate fi foarte utilă și pentru curățenia casei.

Cum cureți robinetul din baie cu hârtie de copt

Robineții de la chiuvete sau căzi sunt obiecte din crom care oferă un aspect plăcut și elegant, însă sunt foarte greu de întreţinut. Cu timpul, robineții capătă un aspect tern, din cauza acumulării de calcar. Hârtia de copt poate face însă minuni în acest sens și te va scapa de curățarea lor zilnică. Mai întâi, curăţă robineții cu un burete umed, pe care ai presărat puțin bicarbonat de sodiu, apoi freacă bine toață suprafața cromată și spală din nou cu apă și cu detergent.

La final, clătește și șterge robineții cu o lavetă din microfibră și cu hârtie de copt. Aceasta din urmă va oferi strălucire, ce va dura mai multe zile. Hartia de copt va lăsa un strat fin de ceară pe suprafața robineților din baie, le va da o strălucire ce va dura mai multe zile.

Cu siguranță, rezultatul te va încânta, mai ales că efectul durează mult timp. În plus, este o soluție ecologică, foarte ieftină.

De ce sa cureti robinetul din baie cu hartie de copt. Trucul e stiut de prea putine gospodine
Hârtia de copt poate fi folosită şi pentru crearea de coifuri pentru popcorn

Alte întrebuințări ale hârtiei de copt

Pe lângă utilitatea ei la prepararea diverselor gustări ce au nevoie de coacere, hârtia de copt are numeroase întrebuințări despre care foarte puţine persoane ştiu. Iată câteva dintre acestea:

– daca ai udat din greșeală o carte, separă foile acesteia și pune hârtie de copt între ele. Aceasta va absorbi apa, iar foile se vor usca perfect, fără să se deterioreze sau să se încrețească.

– hârtia de copt este foarte bună pentru protejarea alimentelor perisabile sau care se pot usca foarte ușor. Astfel, odată ce ai ajuns acasă de la supermarket, iar printre produsele cumpărate se regăsește și cașcavalul, îndepărtează folia în care este ambalat și înfășoară-l în hârtie de copt. Acest produs își va pastra mult mai bine consistenţa și gustul, pentru că hârtia de copt îi permite să respire.

– fermoarele de la încălțăminte se strică foarte ușor. Astfel, pentru ca acestea să reziste mai mult timp, este recomandat să le ștergi cu o bucată de hârtie de copt.

– hârtia de copt te poate ajuta să salvezi timp cu curățenia cuptorului cu microunde. Astfel, daca ai de încălzit un sos sau o mâncare ce ar putea să murdărească foarte ușor interiorul cuptorului, pune o bucată de hârtie de copt peste vasul în care încălzești preparatul. Este o soluție salvatoare atunci când nu ai la îndemână un capac special din plastic.

– daca nu ai nevoie de o pâlnie şi nu ai una în casă, poți folosi hârtia de copt pentru a muta produsele lichide dintr-un vas într-altul. Taie o bucată de hârtie de copt și ruleaz-o într-o formă conică, lasând o mică gaură în vârf. Fixeaz-o cu puţină bandă pentru a evita scurgerea lichidului. Hârtia de copt este rezistentă la apa, de aceea poate fi folosită cu încredere și pe post de pâlnie. De asemenea, hârtia de copt poate fi folosită şi pe post de coif pentru popcorn.

Urmăriți Impact.ro și pe