De ce să adaugi bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi carnea. Nu multă lume știe asta

Iancu Andreea, Mihai Cheleș 29.03.2021, 13:56
De ce să adaugi bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi carnea. Nu multă lume știe asta

Gospodinele știu deja faptul că bicarbonatul de sodiu este un real ajutor în orice casă. Dincolo de beneficiile sale privind curățarea diferitelor suprafețe, precum și igienizarea lor, vei descoperi minuni dacă adaugi bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi carnea. Puțini sunt cei care cunosc beneficiile acestui truc.

Ce se întâmplă dacă adaugi bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi carnea

Cei care obișnuiesc să gătească destul de des cunosc faptul că prepararea cărnii poate fi uneori dificilă. Pentru că ne dorim cu toții să servim în farfurie o bucată suculentă de carne, nu doar gustoasă ci și ușor de tăiat, iată câteva sfaturi de care e bine să ții cont data viitoare când gătești. Unul dintre trucuri este să adaugi bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi carnea. Înainte de preparare, specialiștii recomandă ca orice bucată de carne să fie fiartă. Astfel sunt eliminate o parte dintre toxine. După ce ai aruncat prima apă, pune carnea la fiert alături de un praf de bicarbonat sau de puțin oțet. Vei descoperi ce fragedă este la final.

De asemenea, o altă idee ingenioasă pentru a te putea bucura de preparate din carne mult mai fragede este să ai grijă ca aceasta să fie tăiată de fiecare dată contra fibrei. Dacă, pe de altă parte, îți dorești să savurezi o friptură suculentă la interior și cu o crustă delicioasă la exterior, încearcă să nu întorci carnea prea des în tigaie sau pe grătar. Desigur, nu uita de condimente pentru ca totul să fie extrem de aromat la final.

Motivul pentru care e bine să folosești bicarbonat pentru a prepara mazărea
Motivul pentru care e bine să folosești bicarbonat pentru a prepara mazărea

Trucul cu bicarbonat pentru prepararea mazărei. De ce e bine să îl adaugi în timpul fierberii

Mazărea reprezintă un aliment extrem de benefic pentru organism. Consumul regulat poate preveni cancerul de stomac, de exemplu, mazărea având în compoziție cantități ridicate dintr-un polifenol cu rol de protecție, numir cumestrol. De asemenea, dacă obișnuiești să optezi pentru mazăre ca garnitură sau fel principal, te asiguri că previ și apariția bolilor cardiovasculare. În boabele de mazăre se găsesc numeroși antioxidanți și compuși cu proprietăți antiinflamatoare, care reduc nivelul de homocisteinei – o toxina periculoasa pentru organism.

Cu toate acestea, mazărea poate fierbe greu și astfel de cele mai multe ori sunt destul de tari chiar și după fierbere. De asemenea, multe gospodine obișnuiesc să le lase într-un bol cu apă pentru a se înmuia înainte de preparare. Totuși, acest truc nu dă de fiecare dată roade. Însă folosirea bicarbonatului de sodiu poate fi cu adevărat salvatoare. Această substanță are capacitatea de a înmuia boabele de mazăre. Un studiu realizat de americani a arătat că pentru 100 de grame de mazăre se folosesc 180 de mililitri de apă și 22 de grame de bicarbonat. Timpul de fierbere s-a redus la jumătate, adică mazărea era fiartă deja după 8 minute, în loc de 17 minute cât ar fi durat în mod normal procesul fără bicarbonat.