De ce oficialii americani nu au sancționat-o pe iubita lui Putin. Motivul nebănuit

Iancu Andreea 27.04.2022, 16:34

Statele Unite ale Americii, alături de țările membre ale Uniunii Europene, au impus o serie de măsuri împotriva Rusiei, de la declanșarea invaziei ruse din Ucraina. Cu toate acestea, oficialii americani nu au sancționat-o pe iubita lui Putin. Alina Kabaeva, cea despre care se zvonește de ani buni că ar fi partenera liderului de la Kremlin, a scăpat de restricții dintr-un motiv mai puțin așteptat.

Motivul pentru care reprezentanții americani nu au sancționat-o pe iubita lui Putin

Fosta gimnastă olimpică, în vârstă de 39 de ani, a reușit să nu fie inclusă în primele runde de sancțiuni, în ciuda eforturilor susținute ale statelor occidentale de a opri invazia rușilor din Ucraina. Alina Kabaeva, despre care se bănuiește de mulți ani că este iubita lui Putin, nu a fost sancționată de către liderii americani.

Oficialii SUA susțin că principalul motiv pentru care au luat în calcul să o excludă pe iubita lui Putin de la rundele de sancțiuni îl reprezintă interpretarea gestului lor ca o lovitură personală pentru președintele rus. Chiar dacă relația celor doi nu a fost niciodată recunoscută în mod public, există numeroase zvonuri privind legătura celor doi. Fosta gimnastă ar fi adus pe lume cel puțin trei copii ai liderului rus. De asemenea, Kabaeva s-ar afla în spatele încercărilor Kremlinului de a ascunde averea și activele internaționale reale ale lui Putin, susțin sursele Wall Street Journal, citând oficiali americani.

Motivul pentru care oficialii americani nu au sancționat-o pe iubita lui Putin
Vladimir Putin, alături de Alina Kabaeva, presupusa sa iubită

Alina Kabaeva a scăpat momentan de restricțiile Occidentului. Fiicele lui Putin au fost însă sancționate

Potrivit acestora, Consiliul Național de Securitate a anulat sancțiunile ce ar fi trebuit să i se aplice iubitei lui Putin cu puțin timp înainte ca acestea să fie anunțate. Decizia de ultim moment a venit în ciuda presiunilor pe care Occidentul le aplică Kremlinului, fiind motivată de faptul că sancționarea Alinei Kabaeva ar fi îngreunat eforturile pentru negocierile de pace.

Cu toate acestea, alte persoane aflate în strânsă legătură cu Vladimir Putin, printre care se numără și fiicele oficiale ale acestuia, Maria Vorontsova și Katerina Tikhonova, au fost sancționate. Reprezentanții de la Casa Albă anunțau măsurile restrictive pentru „copiii adulți” ai lui Putin, lăsând astfel loc de interpretări ale zvonurilor deja existente care planează asupra vieții intime a președintelui rus.

„Am pregătit sancțiuni pentru o serie de persoane care nu au fost încă vizate și continuăm să ne gândim când să impunem aceste sancțiuni, pentru a obține un impact maxim”, a declarat un oficial american pentru WSJ.

Viața amoroasă a lui Putin, un mister

Deși continuă să păstreze o discreție maximă în privința vieții amoroase, se crede că Alina Kabaeva ar locui în Elveția, potrivit publicației Page Six, care a scris în luna martie că iubita lui Putin ar fi ascunsă împreună cu cei patru copii ai liderului.

„În timp ce Putin își desfășoară asaltul asupra Ucrainei, atacând cetățeni nevinovați și provocând o criză a refugiaților, familia sa se ascunde într-o cabană foarte privată și foarte sigură undeva în Elveția – cel puțin deocamdată”, a declarat o sursă pentru Page Six.

Chiar dacă nu au recunoscut niciodată relația amoroasă, Putin și Kabaeva au fost asociați pentru prima oară în 2008, când ziarul rus Moskovsky Korrespondent a explicat divorțul președintelui Rusiei de soția sa și a anunțat logodna cu fosta gimnastă. Ulterior, publicația a fost închisă, cei doi parteneri negând vehement legătura dintre ei.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...