De ce o echipă OMS investighează originea virusului, în China. S-a aflat totul acum

Stan Filon 18.01.2021, 09:53
De ce o echipă OMS investighează originea virusului, în China. S-a aflat totul acum

O echipă de medici de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va porni în căutarea originii de unde a plecat infecția de coronavirus, care știm cu toții că s-a răspândit la nivelul întregii planete. Cu siguranță că această operațiune va inspira multe filme, în viitorul apropiat.

O echipă de specialiști OMS va pleca să cerceteze originile infecției de coronavirus

Acum, Organizația Mondială a Sănătății a prezentat principalele motive care au stat la baza acestei operațiuni de amploare, relatează The Guardian.

Chiar dacă echipa formată de OMS pentru a depista exact de unde a plecat pandemia de coronavirus este formată numai din profesioniști, aceștia s-au îmbolnăvit deja de coronavirs, ceea ce arată cât de periculos este virusul care a îngenunchiat planeta.

O echipa de specialisti OMS va pleca sa cerceteze originile infectiei de coronavirus
O echipa de specialisti OMS va pleca sa cerceteze originile infectiei de coronavirus

Specialiștii OMS, în carantină

Toți membrii echipei respective se află acum în carantină, după ce s-a depistat la doi dintre ei anticorpi specifici Covid. Așadar, cei doi medici s-au infectat cu coronavirus, însă au fost asimptomatici. Au dus boala pe picioare, fără să aibă vreun simtom specific bolii.

Organizația Mondială a Sănătății a postat pe Twitter un filmuleț care prezintă motivele pentru investigarea originii virusului. Acestea includ prevenirea reintroducerii virusului în populație, prevenirea pandemiilor similare în viitor și contribuirea la dezvoltarea unor tratamente și vaccinuri mai eficiente.

”Am format o echipă de 10 specialiști din mai multe țări. Sunt virusologi, epidemiologi, avem medici veterinari și din alte specializări care ne vor ajuta să descoperim exact care este origina infecției de coronavirus. Vom merge în Wuhan, pentru a vedea exact cum a trecut virusul de la lilieci, la oameni. Tebuie să verificăm toate pistele. Chiar dacă din analiza virusului se vede cu ochiul liber că acest virus este unul natural și nu a fost produs de cineva într-un laborator, vom merge și pe această pistă. Se mai întâmplă și greșeli, dar până acum nu sunt informații că acest virus ar fi scăpat dintr-un laborator”, a declarat doctorul Peter Ben Embarek, șeful grupului de specialiști.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...