INTERVIU

De ce nu vrea Dan Șucu să se pensioneze prea curând. „Nu intenționez nici să joc golf, nici să plec în croaziere”. Interviu EXCLUSIV

Denisa Macovei 02.02.2022, 16:53

Omul de afaceri Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, dar și investitor activ în multe alte business-uri, este unul dintre cei mai activi antreprenori din România și susține că vrea să rămână la fel și după ce va trece de vârsta pensionării. Investitorul de la „Imperiul Leilor” ne-a mărturisit că nu s-a gândit să renunțe la fotoliul de director general și să-și lase business-urile pe alte mâini, căci nu se vede având alte pasiuni și activități zilnice.

Dan Șucu nu vrea să se pensioneze prea curând

În vârstă de 59 de ani, Dan Șucu este poate mai activ ca acum 30 de ani când s-a lansat în afacerile cu mobilă. În tot acest timp a muncit încontinuu, și-a reinvestit constant profitul și a demarat noi proiecte. Mai mult, este unul dintre cei mai activi investitori de la emisiunea „Imperiul Leilor” și caută mereu soluții pentru domeniul afacerilor din România.

Nu doar că nu se gândește la pensionare, așa cum o fac cei din străinătate, care după ce contruiesc un imperiu financiar preferă să se lase de afaceri și să-și descopere noi hobby-uri, dar Șucu susține că s-ar plictisi teribil dacă nu ar mai fi în mijlocul clienților, ai colaboratorilor săi.

Sunt în continuare foarte activ în deciziile de afaceri de zi cu zi și nu intenționez să schimb acest lucru nici când voi depăși vârsta de 60 de ani. Cea mai mare plăcere pe care o am și la care nu aș vrea să renunț vreodată este accea de a-mi petrece 1-2 ore pe zi în magazine, în discuții atât cu clienții cât și cu colegii mei.

Nu intenționez nici să joc golf, nici să plec în croaziere, în schimb, îmi doresc să am o implicare mai activă în plan social și îmi face plăcere, o parte din profitabilitatea societății să o investesc în promovarea sportului de masă pentru copii”, ne-a declarat Dan Șucu.

L-a avut ca model pe bunicul matern

Ce-i drept nici nu este acel gen de părinte care toată viața a încercat să-și formeze copiii și să-i pregătească pentru a duce mai departe afacerile lui. Dan Șucu are doi băieți din căsnicia cu Diana Șucu, pe Dan Matei și Petru Andrei Cristian, dar și două fete din fosta relație cu Camelia Șucu, pe Cristina și Ioana.

Dacă băieții sunt prea mici pentru a intra în afaceri alături de tatăl lor, cele două fete deja au propriile business-uri, însă niciuna dintre ele nu a continuat afacerea cu mobilă pe care au demarat-o părinții lor.

Eu ca părinte am obligația de a identifica domeniile în care copiii mei pot performa, talentele lor. Am considerat întotdeauna că ar fi o greșeală să le transfer lor preocupările mele. În definitiv visele mele pot fi pentru ei doar coșmaruri. Dacă se va dovedi însă că le place cu adevărat ceea ce fac eu, îmi va face mare plăcere să dezvolt multe idei alături de ei”, ne-a mai declarat investitorul român, completând că totuși, el l-a avut ca model pe bunicul matern, de la care a și moștenit acest talent în antreprenoriat. „Personal, cred că am o înclinație pentru afaceri moștenită de la bunicul matern”.

De ce nu vrea Dan Șucu să se pensioneze prea curând. „Nu intenționez nici să joc golf, nici să plec în croaziere”. Interviu EXCLUSIV
Dan Șucu este unul dintre investitorii de la emisiunea „Imperiul Leilor”

Păstrează și acum primul fotoliu fabricat de compania lui

Dan Șucu a ajuns la un nivel la care implicarea lui nu mai are la bază dorința principală de a face profit. Acum, omul de afaceri adună roadele muncii sale de aproape 30 de ani.

Nu îmi aduc aminte în ultimii 10 ani să fii intrat în vreun birou sau în casa cuiva și să nu observ măcar câteva piese fabricate sau vândute de noi. Unele pe care le fabricăm poate acum, alte în urmă cu peste 25 de ani, altele acum 10 ani sau fabricate recent. Eu la birou am ca „Porte-bonheur”, primul fotoliu în piele fabricat de secția noastră de canapele în 1994”, ne-a mai declarat Dan Șucu.

Se gândește și la profit, nu doar la calitatea produselor

Totuși, ca orice antreprenor care a știut mereu să fie și un bun manager și care nu a avut nevoie de investitori externi pentru a avea succes, Șucu se gândește și la profit, nu doar la calitatea produselor pe care le scoate pe piață.

Calitatea produselor propuse de o firmă era obligatorie și acum 30 de ani și cu atât mai mult este obligatorie acum. Nu este în niciun caz recomandabil să renunți la calitate pentru a fi profitabil. Dacă vrei ca societatea ta să aibă un nume important în piață și un viitor trebuie să ai capacitatea de a genera și profit”, ne-a mai declarat Șucu.

Urmăriți Impact.ro și pe