De ce nu trebuie să ţii niciodată telefonul mobil în buzunar. Avertismentul specialiştilor

Stan Filon 24.01.2022, 22:11
De ce nu trebuie să ţii niciodată telefonul mobil în buzunar. Avertismentul specialiştilor

Pentru unii, pierderea telefonului mobil poate deveni o adevărată tragedie. Cu toate acestea, mulți nu le protejează așa cum ar trebui, ci le tratează ca pe niște jucării pentru copii, însă se așteaptă să fie rezistente la șocuri, apă și căldură. Telefoanele însă nu sunt așa. Iată care sunt unele dintre cele mai frecvente greșeli care pot face ca telefonul nostru să nu mai funcționeze.

De ce nu trebuie să ţii niciodată telefonul mobil în buzunar. Greșeli care scurtează viața telefonului tău

1. Nu-l opriți niciodată

Specialiștii spun că există două motive bune pentru a opri din când în când telefonul: pentru a prelungi durata de viață a bateriei și pentru a o reporni, așa cum ai face cu computerul. Există mai multe teorii atunci când vine vorba de gestionarea bateriei telefonului: una care spune că oprirea acestuia este lucrul rezonabil de făcut și una care spune că nu face o diferență care merită „efortul”. A doua teorie vorbește despre întreruperea proceselor care rulează în fundal și stoparea „scurgerii de memorie”, acele aplicații care ocupă spațiu și consumă bateria, dacă nu sunt oprite corespunzător.

2. Nu folosiți protecție împotriva virușilor și a programelor malware

Smartphone-urile sunt, de asemenea, ținta unor atacuri rău intenționate, prin viruși și programe malware. Dacă aveți un telefon cu sistem de operare Android, mai multe aplicații, precum Lookout, Avast sau TrustGo vă pot ajuta să vă păstrați telefonul „sănătos” și să elimine aceste atacuri. Altfel stau lucrrile în cazul telefoanelor iPhone. Apple este responsabil pentru distribuirea de corecții de securitate atunci când detectează o posibilă amenințare.

De ce nu trebuie sa tii niciodata telefonul mobil in buzunar
De ce nu trebuie sa tii niciodata telefonul mobil in buzunar

3. Nu-l curățați în interior și în exterior

Curățarea telefonului la exterior cu o cârpă din microfibră și fără a folosi lichide vă permite să eliminați bacteriile care se acumulează în dispozitivul purtat și să reduceți riscul de a contracta boli. Curățarea acestuia din interior înseamnă eliminarea acelor fișiere ascunse care nu fac altceva decât să ocupe spațiu. Din nou, există două sfaturi contradictorii: unii recomandă utilizarea unei aplicații de curățare, cum ar fi CleanMaster sau TapCleaner, iar alții cred că cea mai bună cale este să gestionezi sau să ștergi manual orice nu folosești sau nu folosești.

4. Expunerea la elementele naturii

Cheia este să cunoști gradul de protecție IP (Ingress Protection în engleză) al telefonului tău, ceea ce indică rezistența dispozitivului nu doar la apă, ci și la praf. Cu cât este mai mare, cu atât este mai rezistent. Și în timp ce telefoanele rezistente la ploaie sunt mult mai comune astăzi decât erau până de curând, pentru majoritatea modelelor ideea de a le folosi pentru a face fotografii sub apă în piscină nu pare prea logic.

Două dintre modelele actuale care trebuiau să reziste acestui test- Samsung Galaxy S7 și iPhone 6 – au fost deteriorate în timpul experimentelor făcute la începutul acestui an de SquareTrade, un furnizor de garanție pentru echipamente electronice din Marea Britanie. Când vine vorba de căldură, există un consens general că nu este o idee bună să vă lăsați telefonul la soare, fie că este pe plajă, în deșert sau în interiorul mașinii parcate.

5. Ținutul telefonului în buzunar

Dacă țineți telefonul în buzunar, nu numai că îl expuneți la o probabilitate mare de a cădea pe podea, în toaletă sau pe alte suprafețe nepotrivite, dar, potrivit unor cercetări, poate prezenta riscuri pentru sănătate din cauza radiațiilor pe care telefoanele mobile le emit. Din acest motiv, manualul pentru mai multe modele de iPhone, inclusiv cel 6, recomandă să nu-l puneți în buzunarul pantalonilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...