De ce nu trebuie să speli niciodată vasele când plouă. Pericolul la care te poţi expune

Iancu Andreea 25.01.2022, 10:12
De ce nu trebuie să speli niciodată vasele când plouă. Pericolul la care te poţi expune

Furtunile din sezonul ploios ar putea să reprezinte un pericol pentru tine, chiar dacă te afli la adăpost în casă. Unii specialiști susțin că nu trebuie să speli niciodată vasele când plouă, acest gest fiind destul de periculos. Deși mulți continuă să își ducă la bun sfârșit activitățile casnice indiferent de starea meteo de la exterior, ar trebui să ții cont data viitoare când este furtună de câteva aspecte.

De ce să nu speli niciodată vasele când plouă

Perioada de ploi și furtuni este una care ne ține tot mai mult în casă, ocupându-ne fie cu treburi casnice, ori cu activități relaxante. Specialiștii chiar ne recomandă să stăm liniștiți. Iar asta pentru că, de exemplu, nu este indicat să speli vasele când plouă. Chiar dacă pare bizar la prima vedere, nu ar trebui să folosiți niciodată robinetele de apă în timpul unei furtuni.

Chiar dacă sună ca un mit, cu care un prieten încearcă să te sperie, sau poate o scuză să nu speli vasele, acesta este adevărat. Conform specialiștilor, atunci când deschizi robinetul de apă, riști ca descărcările electrice de la furtună să traverseze conducta și să ajungă astfel direct la tine. Chiar dacă există o posibilitate redusă să te electrocutezi astfel, acest fapt nu este imposibil.

„Ar trebui să stai departe de tot ce conduce electricitatea în interiorul casei. Asta include cablajul și instalațiile sanitare, așa că în acest caz dușurile ar fi periculoase, ar fi periculos să te speli pe mâini sau să speli vasele.”

De ce să nu speli vase când plouă
De ce să nu speli vase când plouă

Cum poți să previi accidentele în timpul furtunilor

Toate acestea sunt posibile atunci când casa ori apartamentul nu dispun de împământare corespunzătoare. Astfel, țevile metalice pot conduce electricitatea. Și nu doar instalațiile sanitare sunt incriminate, apa este și ea un conductor de electricitate important datorită sărurilor pe care le conține și riscul este mai mare dacă ești ud. Deci, chiar dacă țeava ta este din plastic, nu ar trebui să riști. De asemenea, este important să te asiguri că locuința ta dispune de împământare.

Pentru a preveni un accident în sezonul ploios, se recomandă o serie de măsuri. Astfel, este important să eviți dușurile atunci când este furtună. De asemenea, vasele ar trebui lăsate murdare pentru câteva ore în chiuvetă. Pe de altă parte, este important să rămâi la distanță de orice dispozitiv electric, conectat la curent, inclusiv televizoare, computere, acestea putând reprezenta un conductor important și periculos în caz de furtună.

Urmăriți Impact.ro și pe