De ce nu se încarcă telefonul mobil noaptea. Dezvăluirea făcută de un specialist

Ana Anitoiu 01.12.2022, 09:35
De ce nu se încarcă telefonul mobil noaptea. Dezvăluirea făcută de un specialist

Motivul pentru care telefonul mobil nu ar trebui să fie încărcat în timpul nopții a fost explicat de un specialist. Acesta a spus ce riscă numeroasele persoane care au obiceiul de a conecta telefonul la o priză chiar înainte de culcare.

Motivul pentru care telefonul mobil nu trebuie să fie încărcat noaptea

Deși unele persoane respectă regula de două ore fără telefon mobil înainte de a merge la culcare, numeroși oameni nu țin cont de ea, ci îl folosesc până la ore târzii, punându-l la încărcat chiar înainte de a adormi, fără să se gândească la riscul pe care și-l asumă.

Un pompier din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a explicat motivul pentru care toți cei care obișnuiesc să își conecteze telefonul mobil la priza de lângă patul lor înainte de culcare trebuie să înceteze să mai facă acest lucru. Conform acestuia, renunțarea la obiceiul de a încărca telefonul pe timpul nopții ar putea face diferența dintre viață și moarte.

„În primul rând, nu poți mirosi nimic când dormi, așa că dacă începe să ardă, focul nu te va trezi. Apoi, este nevoie de doar trei respirații pentru a rămâne inconștient. Mulți oameni au încărcătoare de telefoane ieftine sau defecte, dar chiar se știe că și cele autentice declanșează incendii”, a transmis pompierul britanic, pe TikTok.

De ce nu se incarca telefonul mobil noaptea. Dezvaluirea facuta de un specialist
Telefon mobil, la incarcat. Foto: pexels.com

Specialiștii, semnal de alarmă cu privire la încărcarea telefoanelor mobile noaptea

De asemenea, Brigada de Pompieri din Londra a dat un semnal de alarmă pe rețelele sociale cu privire la încărcarea telefoanelor mobile în timpul nopții.

„Bateriile litiu-ion sau bateriile li-ion (numite uneori LIB) sunt bateriile ușoare și reîncărcabile care alimentează telefoanele, laptopurile și camerele noastre. Se găsesc în multe dispozitive electrice, de la scutere de mobilitate la țigări electronice și sunt folosite în siguranță de milioane de oameni în fiecare zi.

Bateriile pot prezenta un risc de incendiu atunci când sunt supraîncărcate, scurtcircuitate, scufundate în apă sau dacă sunt deteriorate. Este foarte important să le încărcați în siguranță”, au transmis pompierii.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...