De ce nu pot trece școlile în sistem online. Anunțul făcut de ministrul Educației

Nicu Stan 08.10.2021, 16:09
De ce nu pot trece școlile în sistem online. Anunțul făcut de ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus de ce nu pot rămâne elevii acasă de unde să facă școală online. Federația Națională a Părinților Edupart cere suspendarea cursurilor fizice în localitățile unde rata de infectare trece de 6 la mia de locuitori.

Părinții solicită închiderea școlilor unde rata de infectare este mare. Sorin Cîmpeanu spune că nu se poate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus de ce elevii nu pot rămâne acasă să facă ore online după ce părinții au solicitat ca, în localitățile care depășesc rata de infectare de 6 la mie, să se treacă la școala online.

Federația Națională a Părinților Edupart cere suspendarea cursurilor fizice în localitățile unde rata de incidență este de peste 6 la mia de locuitori.

Scolile raman deschise, indiferent de rata de incidenta
Scolile raman deschise, indiferent de rata de incidenta

Părinții au trimis solicitarea către ministerul Educației și cel al Sănătății

Solicitarea părinților a fost adresată ministerelor Educației și Sănătății. Astfel, Sorin Cîmpeanu le-a transmis părinților îngrijorați că nu poate trece școlile în sistem on-line pentru că nu există o astfel de hotărâre.

”Când vom avea o nouă hotărâre, o vom pune în aplicare”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, potrivit Antena 3.

Părinții cred că în școli nu se pot respecta măsurile de protecție

Pentru moment, școlile rămân deschise în localitățile cu rată de infectare peste 6 la mie.

Reprezentanţii Edupart cred că sistemul medical la ora actuală este deja suprasolicitat, iar în şcoli nu pot fi respectate toate măsurile de protecţie împotriva coronavirusului. Astfel, părinții solicită suspendarea cursurilor fize
în localităţile cu rată de infectare mare.

Ce solicitări mai are Edupart

În același timp, Edupart cere guvernanţilor să garanteze desfăşurarea procesului educaţional pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar, fiind vorba despre elevii cu probleme medicale.

În finalul documentului transmis de Edupart, părinții militează pentru modificarea regulilor actuale şi solicită miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii să le înlocuiască cu unele suple şi stabile care să permită accesul la educaţie.

Alexandru Rafila a spus că școlile trebuie să fie deschise, indiferent de rata de infectare

Primul care a spus că școlile ar fi bine să fie ținute deschise, indiferent de rata de infectare, este deputatul PSD Alexandru Rafila, care este și reprezentantul OMS în România.

”Dumneavoastră știți de unde este cifra asta, 6? De unde cifra 6? Există în alte țări? E o chestie de convenție, cum e 6 poate să fie și 8. Eu vă spun că această cifră 6 nu există ca referință într-un document internațional care să spună: peste 6 iei măsura cutare. E o chestie de convenție. Și dacă e o chestie de convenție, iar eu am școli unde nu am cazuri, de ce să le închid?”, crede Alexandru Rafila.

Urmăriți Impact.ro și pe